3 коментара
LedMaster-Still 5

Phillips разработват LED-килими

Представете си килим, който свети в любимия ви цвят или ви показва изображение, върху което да ходите.

Изображение с име: Safety_Bioscoop_Uitgang
Пример как може да се използват килимите в кината.

Иновация в интериорния дизайн от Филипс – технологичният гигант се е съюзил с по-малко известната компания Desso, за да произведат килими с LED-технология. Те ще могат да светят и да показват различни изображения, но няма да се чувстват по-различно от обикновени килими на допир.

За иновативната идея вече са намерени куп приложения. Така например върху тях ще могат да се изобразяват стрелки, насочващи хората към изхода или към определено място в големите обществени сгради. Забравете за досадното окачване на табелки „Не ме безпокойте“ на хотелската си врата – вече ще можете да натискате един бутон и молбата ви да свети на килима пред стаята. Да не говорим за атмосферата, която такъв килим може да създаде в помещението. Възможните приложения са безкрайни.

„Този килим, излъчващ светлина, е предназначен да влияе директно върху сетивата на хората и инстинкта на очите да търсят светлина. Технологията също така се възползва от подсъзнателното желание на хората да се насочват от пода, когато минават през дадено пространство или търсят дадено място“, обяснява мениджърът маркетинг и продажби на Phillips.

Очаква се през тази година продуктът да стане готов за широка употреба, да се обяви официално и да се именува. Вероятно няма да е евтино удоволствие, но определено ще влиза в употреба при купони или гости, които искате да впечатлите. Да се надяваме само, че килимите ще бъдат достатъчно издържливи на разляти течности и няма да харчат много ток 🙂

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата