apocalypse

Апокалипсис в Х-Мен

Кой беше синият мутант, строящ пирамидите в пост-кредит сцената на „Х-Мен: Дните на бъдещето минало“, и какви са бъдещите планове за него?

Месец май 2016 се очертава да бъде доста зает за феновете на блокбъстъри по комикси. За тогава са предвидени „Капитан Америка 3“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Х-Мен: Апокалипсис“. Докато първите два излизат в същия ден (6 май), последният ще им даде няколко седмици да се боричкат и ще излезе чак на 27 май. Това обаче далеч не го прави по-малко важен.

Подзаглавието Апокалипсис не е просто намек за това какво ще се случи. Това всъщност е името на злодея, който ще бъде основен за филма. Той е ключов за Х-мен вселената и именно него видяхме в сцената след надписите на X-Men: Days of the Future Past.

Apocalypse е един от първите мутанти, родили се някога на Земята. Истинското му име е Ен Саба Нур (това скандират и египтяните докато го гледат как сглобява пирамидите във въпросната сцена) и освен силната телекинеза разполага с безсмъртие.

За „Апокалипсис“ сюжетът ще прескочи с 10 години напред в бъдещето (или 30 назад в миналото, зависи от гледната точка) и ще се установи през 80-те години на ХХ век. Тогава професор Ксавие и екипът му ще се изправят срещу въпросния злодей в съвременния му вид. На страната на лошите ще се бият и Четиримата конника – мутанти-слуги на Апокалипсис с промити от него мозъци.

Наскоро Браян Сингър пусна снимка на сценария за пролога на следващия филм и от нея си личи, че той ще продължи точно оттам, откъдето свърши предишният – Древен Египет.

xmen

Прологът явно ще се занимае с произхода на Апокалипсис и Четиримата конника, но дали въпросните конници също ще останат безсмъртни и до днес или пък Апокалипсис си ги сменя през годините, предстои да разберем.

Тази снимка ни показва също, че Браян Сингър продължава да е лидерът на екипа зад франчайза. Притесненията за това идват от слухове, че Фокс търси начин да се отърве от него заради обвинения за сексуален тормоз. Делото ще се гледа на 4 август тази година и може би от него ще зависи бъдещето на Сингър и поредицата като цяло.

Иначе филмът, който все още върви по кината, вече е поставил рекорда за най-големи приходи в световен мащаб за тази година със 712 милиона долара. С включването на култовия за феновете на комиксите злодеи и завръщането на мутантския екип, включително Куиксилвър (бързака, който освободи Магнето – Еван Питърс от „Американска история на ужасите“), вероятно и Циклопа и Джийн, X-Men: Apocalypse едва ли ще се представи по-скромно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата