3 коментара
Ice dragon

Драконовите криле на Зимата

Излезе „Леденият дракон“ от Джордж Р. Р. Мартин и изд. „Бард“.

ledeniqt drakon ccФеновете на „Песен за огън и лед“ и сериала „Игра на тронове“ могат да спрат за момент с урочасването на Мартин заради бавното му писане и да се разсеят със страничния му проект, „Леденият дракон“. Това е луксозно илюстровано издание на история от света на Вестерос, което не е част от основната поредица, но отново ни потапя в света на смразяващи зими и огнедишащи дракони, който толкова харесваме. Художник на илюстрациите е Луис Ройо.

Леденият дракон е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя.

Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите.

Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота й открай време – зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб.

Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния й дом. Тогава само тя, детето на зимата – и леденият дракон, който я обича – могат да спасят нейния свят от пълно унищожение…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата