shirtless-alexander-skarsgard-600x450

Алекс Скарсгард и Пол Ръд в нова фантастика на Дънкан Джоунс

Актьорите от „Истинска кръв“ и „Ант-мен“ ще играят в следващия проект на режисьора на Warcraft.

Duncan_Jones_at_the_2009_Tribeca_Film_Festival
Дънкан Джоунс

Дънкан Джоунс тепърва има да ни вълнува с наближаващия трейлър за кино версията на Уоркрафт, която чакаме от години (да не кажем от десетилетия), но самият той вече гледа по-напред в бъдещето – към следващия си проект, който също ще е фантастика – Mute. Днес разбираме, че към него са се присъединили Александър Скарсгард и Пол Ръд.

Джоунс смята, че „Ням“ ще бъде „различен от коя да е друга научна фантастика от съвремието ни“. Действието на филма ще се развива 40 години напред в бъдещето. Протагонистът, в когото ще се превъплъти Скарсгард, е ням барман. Любовта на живота му, единствената причина да се задържи на мястото си, е изчезнала. Докато я търси из мрачните ъгли на града, той ще попадне на необичайна двойка американски хирурзи (един от тях – Ръд). Те ще се окажат най-солидната следа за приятелката му, но той не знае дали са най-добрата му надежда или най-лошия кошмар“.

Не сме много сигурни кое точно е уникалното и интересното на проекта по това описание, но Дънкан Джоунс казва, че замисля филма от 12 години насам. Режисьорът стана известен през 2009 г. с нискобюджетния, но много ефектен „Луна“, където космонавт на Луната, който уж трябва да е сам, май не е толкова сам, колкото си мисли. В следващия му хит, „Сорс код“, войник се връщаше постоянно във времето, за да спре терорист, тоест отново имахме герой, търсещ отговори въпреки противоречиви следи и доказателства.

И двата филма са много добри, а за Уоркрафт надеждите ни са големи, така че ще дадем шанс и на Mute, когато и да дойде. Но преди това, чакаме петък, за да видим пълния трейлър на Warcraft!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата