1 коментар
Noi tt

Полурелигиозна книга-игра

„Ной“ намигва на известната притча и ви предизвиква да спасите човечеството от издавяне.

Noi cc„Ной” е книга-игра, пародия на библейска тема, написана под псевдонима Коен Ливингстън. Някои смятат, че зад името му се спотайва цяла театрална трупа, но запознати източници твърдят, че личността му е хомогенна и изотропна досущ като чиния с макарони. Как злият гений в семейството и по съвместителство поклонник на Летящото спагетено чудовище Коен е наследил таланта на чичо си и особеното чувство за хумор на кръстника си, не ни питайте. Понякога генетиката е безсилна пред голите факти.

Коен проявява свободомислието си още от малък, когато в неделното училище подпалва косата на зубърката Милдрет, която го обадила на попадията, че яде скариди в час. След срещата с дървената линия на попадията Коен все още има проблеми със сядането. За разлика от книгите-игри на известния си брат – Колийн Ливингстън, в „Ной” Коен не следва утъпканата пътека на библейския сюжет, а дава огромен избор на читателите си. Главният герой може да избере дали да строи кораб или бункер в лозето; дали изобщо да вземе предвид Божия глас, предупреждаващ го за потопа или просто да продължи да си пие.

„Мастика с диня, диня с мастика” е мотото на тази книга, която може да се носи кротичко по течението или да ви отведе към битки безброй. Манджа с грозде или даже манджа с праз е едно още по-точно определение на книгата.

„Ной” ще ви срещне с много известни и неизвестни герои от филми, книги, игри и други. Турската русалка, малката русалка Ариел, Ам-Гъл, екипът на Брайт Фючър и учителят с джостерицата са само част от тях. Орди от орки и парцаливи пейзанти ще ви дебнат на всеки ъгъл. Армия разсърдени динозаври заплашва кораба с абордаж в битката на петте армии.

Дали Ной ще намери любовта на живота си или пък нов вид алкохол? Дали мързеливите синове и снахи ще успеят да отведат кораба до гостоприемен бряг? Дали любимият внук Мосох ще открие заветното питие в съседния оазис? Тези и други въпроси ще намерят отговора си в книгата-игра „Ной”.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата