moffat-gatiss

Мофат и Гатис ще адаптират „Дракула“ за минисериал

Създателите на „Шерлок“ ще опитат да направят нов хит за ВВС.

Изображение с име: sherlockBBC обича да прави минисериали по известни литературни творби, дори по няколко пъти. Въпреки че тези неща рядко изглеждат като добра идея, в повечето случаи им се получава. Дори един от най-големите им хитове е сериалът „Шерлок“, който изстреля Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман на върха на световната слава. Сега създателите на този сериал, които са и сценаристи за „Доктор кой“, ще работят по нов проект – минисериал за граф Дракула.

Все още не се знае каква точно ще бъде концепцията, но със сигурност Стивън Мофат и Марк Гатис ще измислят нещо завъртяно и нестандартно – идеята е продукцията да повтори успеха на Sherlock. Няма данни и кои ще бъдат актьорите в главните роли, но вероятно ще се пробва с не чак толкова известни лица – в крайна сметка именно славата и заетия график на Къмбърбач и Фрийман правят потенциален пети сезон на „Шерлок“ практически невъзможен.

 

Марк Гатис (който е и сценарист, и актьор – той играе брата на Шерлок в сериала) неведнъж е изразявал любовта си към образа на Дракула, особено филма от 1958 година с Кристофър Лий и Питър Кушинг. Стивън Мофат пък явно не се чувства останал без идеи след Doctor Who, чийто привършващ в момента сезон е последен за сценариста. Догодина юздите на Доктора поема Крис Чибнал, който засега е загатнал само, че ще поведе в изцяло нова посока – може дори да се опита да посвети цял сезон на една история, по подобие на хита му „Броудчърч“.

Стискаме палци Dracula да се получи добре и да не чакаме дълго за него.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата