downsizing

Смалете се, за да разширите хоризонта си

Трейлър за Downsizing с Мат Деймън.

През годините сме гледали много филми, в които героите по една или друга причина се смаляват и тепърва откриват какво е да живееш като мравка. Нито един от тях обаче май не е задълбавал достатъчно в темата и последствията от това да си миниатюрен. Но на хоризонта се задава филмът „Малък голям живот“, който може да запълни пропуска в тази ниша:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Downsizing изглежда като малко по-забавен епизод на Black Mirror и това е чудесно! Режисьор е Александър Пейн, направил доста харесваните The Descendants и Sideways. Той е привлякъл и доста познати лица за ролите във филма – виждаме Мат Деймън („Марсианецът“), Кристин Уийг („Ловци на духове“) и Кристофър Уолц.

Открито е решение за пренаселването на Земята – нова технология може да смалява хората до 13 сантиметрови версии на себе си. Така те консумират по-малко и живеят значително по-добре. Пол и Одри са съпрузи, които решават да зарежат всичко, за да започнат нов живот като смалени. За съжаление, смаляването не протича по идеалния начин за Пол, а Одри се отказва в последната минута.

Засега филмът е минал само по фестивалите, където е събрал смесени ревюта. Въпреки че не всички критици са във възторг, идеята продължава да изглежда интересна. Дано да видим филма и у нас по някакъв начин.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата