Кои са Силвър, Блек и Морбиус, живият вампир?

Sony ще правят още филми от вселената на Спайдър-мен.

Ако сте фенове на комиксите, сигурно сте наясно със сложните отношения между Сони и Марвел относно Спайдърмен. Човека-паяк е от комикс на Марвел, но Сони са купили правата за него преди години и все още ги държат. Сделката между двете гигантски компании, довела до „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ беше безпрецедентна за индустрията и позволи героя да се употреби максимално добре, за да останат всички доволни.

Въпреки това обаче, Сони не са напълно задоволени, тъй като им се налага да си делят печалбите. Затова следващата им цел е да вземат другите герои от комиксите за Спайдър-мен и да направят филми (защо не и собствена вселена) с тях – така правата ще продължат да се употребяват, но без от Марвел да се мешат. За съжаление, и без самия Спайдър-мен да участва в новите продукции. Засега изглежда, че може и да им се получи – феновете се вълнуват за предстоящия „Венъм“ с Том Харди и липсата на Човек-паяк може да не се отрази негативно на филма, очакван през октомври 2018.

Сега е ред на други персонажи да оглавят свои собствени продукция и това са Силвър, Блек и Морбиус, живият вампир.

Филмът Silver and Black ще излезе през февруари 2019 година. Той ще е посветен на героините Silver Sable и Black Cat (Сребърният семур и Черната котка). Режисьор е Джина Принс-Битуут, която вече работи по Cloak and Dagger. Още не са известни сценаристите и актрисите за главните роли, но с по-малко от година и половина до премиерата, новините скоро ще започнат да валят.

Силвър Сейбъл е наемница, която лови военни престъпници. Тя е лидер на Дивата глутница и директор на корпорацията Силвър Сейбъл Интернешънал. Въпреки че е имала конфликти с неколцина супергерои, тя се води от добрите и често помага на Спайдър-мен в комиксите. Блек Кет пък е по-лабилна – тя е била враг, съюзник и любовница на Спайдър-мен. След травма в юношеството, тя се обучава на различни умения и бойни изкуства и поема по стъпките на баща си – един от най-известните крадци, познат като Черната котка.

В отделен филм, чиято премиерна дата още не е известна, ще бъде представен Morbius, the Living Vampire. Сценарият за него вече е написан от Бърк Шарплес и Мат Сазама („Пауър Ренджърс“, „Боговете на Египет“, „Последният ловец на вещици“ и „Дракула: Неразказан“), а режисьор и актьор тепърва ще се търсят.

Морбиус се появява в комиксите за първи път през 1971 г., в първия брой на The Amazing Spider-Man, който не е писан от Стен Лий. Майкъл Морбиус е нобелов лауреат по биохимия, който без да иска се превръща в псевдовампир след експериментално лечение с кръв от прилепи. От този момент нататък той мрази слънцето и се нуждае от кръв, за да оцелее. Но технически погледнато не е мъртъв, а и религиозните символи не му влияят.

Честно казано, дори и най-върлите комиксови фенове нямат високи очаквания за тези филми, а какво остава за хората като мен. Сони изглежда са обзети от алчност и са готови да остържат и дъното на варела, само и само да изцоцат максималното от правата върху комиксите с Човека-паяк. Предстои да видим дали компанията ще съумее да заснеме нещо свястно с персонажите или това ще бъде поредният им провал.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |