V се бори със зъби и нокти за трети сезон

В епизод 2.05 „Конкордия“ виждаме резултатите от печелившата комбинация – повече отговори, повече напрежение, повече обрати, повече любими актьори. Четете статията без страх от спойлери.

„Посетителите“ е сериал с интересна съдба. Епизодите разказват за извънземните посетители, които един ден просто пристигат на Земята и започват да подобряват живота на човечеството по различни начини. Малка група хора обаче разбира, че лидерът им – сексапилната Ана, има скрити задни мисли и далеч не радува за благоденствието на расата ни. Първият сериал с такъв сюжет е още от 1983 година. Той продължава само един сезон, но създава своя лоялна база от фенове. В момента се излъчва в България по AXN Sci-Fi. Новият V излъчи първия си епизод през ноември 2009 година. За премиерата си събра внушителното количество от 14 милиона зрители, комбинация от интригуващия трейлър и сюжет, огромния потенциал и не на последно място – феновете на старите серии. След това рейтингите започнаха да падат главоломно, достигайки до едва 4 милиона към края на първия си сезон. Причината според различните отзиви е тоталното пропиляване на потенциала на сериала – слаби сюжетни линии, повърхностни герои, за които не ни пука, твърде много мистерии и твърде малко отговори. За последния си епизод от първи сезон „Посетителите“ успява да спечели почти 6 милиона зрители с внасяне на повече съспенс и екшън. Още тогава изглеждаше сякаш сериалът няма да види повече бял свят. Огромният отлив на публика и проблемите с продуцирането отчаяха и най-големите песимисти. Изненадващо обаче телевизията ABC реши да го поднови и да му даде последен шанс. Новината зарадва феновете на жанра, а надеждите им се подсилиха от обещанията на продуценти, сценаристи, актьори и кой ли още не, че сериалът се е поучил от грешките си и ще представи един много по-добър втори сезон с подкрепата на телевизията си и с подсилване на актьорския състав – Джейн Бадлър от оригиналния сериал получи главна роля като майка на Ана, а за финала ще се появи и Марк Сингър.

Радостта на феновете обаче не продължи дълго – месец преди обявената дата за започване на втори сезон ABC я изместиха с 2 месеца и съкратиха броя поръчани епизоди от 13 на 10. Отгоре на това първите епизоди от сезона не изглеждата твърде обещаващи – те отговориха на голямата част от въпросите на първи сезон, разкриха плана на извънземните, но сякаш загубиха напрежението на първи сезон, а героите станаха още по-повърхностни. Опитите на Ана да разкрие същността на човешката душа също изглеждаха инфантилни. Въпреки това рейтингите на сериала слабо се повишават, а продуцентите изглеждат уверени в бъдещето си.

Поредният обрат, според мен, дойде с пети епизод на втори сезон. Сценарият е написан брилянтно, използвайки пълноценно всяка сцена и всички разкрития досега. Край с приказките и терзанията – Петата Колона най-накрая предприема решителни стъпки срещу нежеланите гости, а извънземните от своя страна вкарват думата „инвазия“ в речника си за пръв път от началото на сериала. Ситуацията става напечена и за двама от ключовите герои Райън и Ерика, които все по-трудно поддържат двойната си игра.

Следващият епизод ще се излъчи на 15 февруари вечерта в Америка, което означава, че ще озари торент тракерите в сряда сутринта наше време. Очаквайте пълно ревю на сезона и сериала след приключването му в средата на Март. Дотогава не се колебайте да коментирате с Вашите впечатления по въпроса под статията.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |