2 коментара
v anna

V става на филмова трилогия

Създателят на „Посетителите“ ще прави историята наново, но за кино и с голям бюджет.

Помните ли сериала V? За нас е специален, защото той беше вдъхновение за създаването на SciFi.bg през далечната 2010 г. Оригиналният сериал от 1984 г. пък е бил толкова популярен, че във Великобритания е имал по-висок рейтинг от Олимпийските игри. Въпреки че и двата сериала не издържат повече от 2 сезона, те остават култови хитове. Продукцията от 1984 е била хем твърде скъпа (поради което са я спрели), хем с недостатъчен бюджет, за да разкаже историята, която създателят Кенет Джонсън си е представял. Тази от 2009 пък не случва на сценаристи – добри хрумвания за сюжетни обрати се редуват с клишета и фрапантни недомислици. И все пак, сериалите продължават да се помнят и обичат дори днес.

Именно това е причината сега да се появява инвеститор, който е готов да направи римейк на историята като „епичен разказ“ за кината. Студиото се казва Desilu Studios и е готово да вложи голям бюджет за поне един филм. Сценарист и режисьор остава Кенет Джонсън, който казва: „Очаровани сме от това, че ще обединим усилия с Дезилу, за да пренесем безвременната – но и навременната – история за съпротивата срещу тиранията в ХХІ век… „Посетителите“ ще е първа част от трилогия за кината, която ще представи пълният епичен разказ така, както винаги съм си го представял“.

Интересно е, че това студио е сравнително неизвестно, така че потенциалът му за голям бюджет и широко разпространение е меко казано съмнителен. Името е взето от някогашните Desilu Productions, които са направили куп легендарни сериали през 60-те – „Аз обичам Люси“, „Стар Трек“, „Мисията: невъзможна“ и др., но са били продадени през 1967 г. Липсата на повече информация, свързана с това име, прави цялата новина леко съмнителна, но въпреки това потенциалът за добре направена трилогия по V поражда у нас вълнение и надежди. Стискаме палци да се получи!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата