1 коментар
jurassic park the game

Излиза Jurassic Park: The Game

Разходете се в Джурасик парк в новата игра от Telltale Games. Открийте отговорите на въпросите, останали след първия филм, и опитайте да оцелеете сред хищните динозаври.

На 15 Ноември излиза дългоочакваната Jurassic Park: The Game. Telltale Games, създателите на култовата серия Tales from Monkey Island, предлагат на геймърите солидно количество приключения из небезизвестния Джурасик парк, където динозаврите оживяват, за да станат част от най-интересния увеселителен парк в света.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Изображение с име: jurassic-park-the-game-logoИграта се води приключенска, като играчът прогресира основно чрез сочене и кликване в триизмерната обстановка. Героя не се контролира директно – вместо това играчът избира зоната, която иска да изследва, и след това намира и използва нужните му предмети в нея. Обикновено когато намери всичко необходимо, го нападат динозаври, а ако не оцелее, се връща няколко стъпки назад. Съчетават се по-бавни моменти, когато трябва да се реши даден пъзел, със стряскащи сцени, в които се изисква бърза реакция. Играта изобилства от кратки филмчета, които разнообразяват и разказват историята на новите герои от острова. Така играта става доста кинематографична – акцентира се на сюжета, комбинират се емоционални и екшън сцени, а по-добре развитите герои стават по-симпатични на играча и му помагат да се потопи пълноценно в атмосферата на Джурасик парк.

Разработчиците очевидно са големи фенове на филма и са се старали много играта да допадне на другите му почитатели, за да ги превърне в купувачи. Действието се развива по време на събитията от първия филм и отговаря на много въпроси, които са мъчили зрителите от 1993 насам – какво става с консервата с откраднати динозавърски ембриони, какво се случва на острова след края на филма (ако си спомняте, следващите филми не се развиваха на същия остров), и др. Сюжетът на играта започва от момента, в който Денис Недри бива наплют с отрова и изяден, при което изпуска консервата. Оттук нататък идват новите герои (от оригиналните се завръща само главният ветеринар на острова Гари Хердинг, появил се с малка роля в първия филм), които я търсят и се опитват да оцелеят на острова на динозаврите. Така техните истории се развиват паралелно с тази на филма, а в един момент играчът дори може да види хеликоптера, спасил д-р Грант. Може да се мине през различни части на острова, които само са споменати във филма, като влакчето на ужасите или Изображение с име: triceratopspaddockбасейна с водните динозаври. Феновете на филма ще бъдат и допълнително зарадвани от включените саундтрак и звуци като ревове на тиранозаври и дилофозаври, взети от култовия кинохит на Стивън Спилбърг.

По традиция на студиото, „Джурасик парк: Играта“ е разделена на епизоди, които от 15 Ноември нататък ще могат да се свалят поотделно от интернет за PC, Mac и PS3, но ще се съдържат накуп във версията за Xbox 360, както и в Deluxe версията. От известно време е отворен и официалният сайт на играта, където се предлагат трейлъри, новини и кратка туристическа обиколка на острова.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата