beautiful people

Красиви хора с красиви андроиди

NBC е поръчала пилотен епизод за сериал, в който хора и андроиди живеят заедно.

Изображение с име: megalyn echikunwoke 4400Майкъл МакДоналд подготвя нова научно фантастична драма за NBC – „Красиви хора“. Телевизията е харесала проекта на комедианта и е поръчала пробна първа серия, за да реши дали да го включи в програмата си.

В сюжета, който за шок и ужас не е взет от книга, комикс или стар сериал, а е изцяло по идея на Майкъл МакДоналд, ще става дума за хора и андроиди, които живеят заедно. Те са част от едно общество, но на машините се гледа като на втора ръка граждани.

Андреа Паркър е една от актрисите, които вече са наети за сериала. Тя е известна с появите си в „Спешно отделение“ и „Отчаяни съпруги“, както и с главната си роля в „Хамелеонът“. Нейната героиня е Роберта – богата майка, чиято дъщеря се сприятелява с невръстен андроид. Дъщерята и машината се играят съответно от Мадисън Бийти („Интересният случай на Бенджамин Бътън“) и Коуди Крисчън („Сурогати“, „Красиви малки лъжкини“). Бащата на андроидчето пък е автомонтьорът Дейвид, изигран от Патрик Хойзингър („Черен лебед“, „Сладка земя“).

Име, което трябва да заинтригува феновете на жанра, е Мегалин Ечикинвоке („4400“, „От местопрестъплението: Маями“). Тя ще играе шефка в адвокатска фирма. В сериала ще участва и актрисата зад зловещата прислужница в „Американска история на ужасите“ Франсис Конрой. Тя ще се превъплъти в Лидия – вдовицата на човека, изобретил Механичните. Лидия е замесена в драми и интриги, изплетени в опитите на обществото да интегрира андроидите по-успешно. Нейният син Грегъри (Джеймс Мъри – „Първичен свят“, „Хаос“), който работи при героинята на Мегалин Ечикинвоке.

Актьорският състав прави проекта достатъчно интересен, за да му се даде шанс, но да се надяваме, че сериалът няма да е поредната зле прикрита с жанрови елементи агитация за интеграция на малцинствата. От друга страна, Beautiful People може да се превърне и в по-добър (и по-дълъг) вариант на „Каприка“. Снимките ще започнат в близките месеци, а телевизията ще вземе решение за съдбата на сериала в края на пролетта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата