2 коментара
Charmed CW Poster

Кървава баня по CW – масово спиране на сериали

Naomi, Charmed, Roswell New Mexico, Legacies, The 4400 са преждевременно прекратени.

Както вече сме ви споменавали при предишни вълни от спирания на сериали, американската кабеларка за тийн-сериали The CW има финансови проблеми, повечето й продукции са на загуба и собствениците й отдавна готвят продажба. Поради това лекотата, с която телевизията подновяваше сериалите си преди, вече няма как да бъде поддържана и всички сериали са в риск. Вече го отнесоха няколко продукции от вселената на „Стрелата“, а тази седмица ставаме свидетели на истинска кървава баня – 7 сериала са спрени накуп, като пет от тях са фантастики, и то немалко от тях стъпващи върху дългогодишни франчайзи.

Първо, да продължим с DC-сериалите, тъй като те са най-голямата продуктова линия на телевизията. Там е отрязана „Наоми“. Сериалът тръгна тази година с 13 епизода, като двойният финал тъкмо беше излъчен преди 2 дни. Той е с клифхенгър, тоест сценаристите са били уверени, че ще имат още време да си продължат историята. Нищо чудно, предвид че сценариите са писани в последната хубава година на телевизията, когато новите продукции бяха подновявани почти независимо от количеството зрители, особено ако са от (или близо до) вселената на „Стрелата“. Уви, тази тяхна увереност им е изиграла лоша шега, защото втори сезон няма да има. Единственият друг сериал от тази вселена, чието бъдеще все още е неизвестно, е „Старгърл“ – тя тепърва ще излъчва третия си сезон и трябва да се вземе решение дали да има четвърти. Вероятно това решение ще бъде взето още докато сезонът тече.

Продължаваме с друго изненадващо спиране – това на „Вампири: Наследство“. Разклонението на разклонението на „Дневниците на вампира“ беше сред по-гледаните продукции на телевизията, имаше си твърда фен база, останала още от преди 13 години, когато за пръв път Нина Добрев и вампири започнаха тоталния хит The Vampire Diaries. Неговите финални епизоди все още предстоят – през юни. Останали са само три, като последният ще бъде след по-малко от месец, така че едва ли има време сценаристите и екипът да спретнат относително завършен финал, ако вече не са планирали такъв, но може и да се опитат. Джули Плек, която още от първия сериал насам ръководи франчайза, разбира добре ситуацията – „Днес е Червената сватба по CW“, пише тя в туитър.

Оттук нататък спиранията не са чак толкова шокиращи, предвид проблемите на телевизията и рейтингите.

Мнозина от старите фенове на „Чародейките“, „Розуел“ и „4400“ се надяваха на качество, когато CW обявиха римейкове на обичаните продукции от миналото. За съжаление, новите варианти залитнаха повече към социални въпроси и тийн драми, а фантастичните, философските и приключенските аспекти на оригиналите останаха на заден план. В крайна сметка, и трите продукции не се превърнаха в най-хитовите за телевизията, като може би „4400“ е най-голямото разочарование от тях. Затова и спиранията им сега са относително логични, дори в известен смисъл закъснели. Charmed все още излъчва четвъртия си сезон, на Roswell, New Mexico четвъртият сезон тепърва предстои, а 4400 вече излъчи първия си сезон и оценката му в IMDB е обидна – 4,1.

Предвид масовото спиране на сериали, немалко от които се разпространяват по света от успешни стрийминг платформи, и продължаващото търсене на купувач за телевизията, не можем да сме 100% сигурни, че спиранията са окончателни. Възможно е сайтовете, които сриймват някои от сериалите, да решат да ги спасят – както например Netflix неведнъж са правили. Също така, който и да купи телевизията, ще има нужда от съдържание за нея, така че не е изключено да се опита да възобнови продукцията по някой от спрените проекти, чиято история е останала недовършена – това ще му спечели и обичта на феновете и редовните зрители на CW сега. Така че ако сте недоволни от тези скръбни вести, не унивайте прекалено – може би не всяка надежда е изгубена.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата