1 коментар
American-Horror-Story-Hotel-title

Кой ще спи в хотела на Лейди Гага?

Всичко до момента за предстоящия пети сезон на American Horror Story – снимки, спойлери, тийзърчета и възможности пред сериала.

Четвърти сезон на „Зловеща семейна история“ може и да не беше най-доброто от сериала-антология, но постигна най-добрите рейтинги и най-многото номинации за Еми досега. С новината, че Лейди Гага влиза в сериала, интересът към пети сезон на American Horror Story стана още по-голям. В тази статия ще съберем всички материали за „Зловеща семейна история: Хотел“, които са излезли досега.

Започваме с компилация от всички тийзъри и трейлъри досега:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Чувствате ли се надъхани? Добре, време е да ви покажем снимки с главните актьори с описания на съответните им роли.

american-horror-story-hotel-lady-gaga-stairsЛейди Гага ще играе Графиня Елизабет. Тя е бляскава представителка на елита, но също така е смъртоносна социопатка, която носи ноктеста метална ръкавица и притежава незадоволима жажда за кръв и секс. В интересите й влизат модата и манипулирането на хора. Споменахме ли, че също така е вампир на няколко века? Да не говорим, че е майка на 10 8-годишни вампирчета, които ще бъдат доста страшнички. В интервю за EW, Гага е споделила, че е плакала от радост, защото сериалът я е върнал към нещо, в което много силно вярва – изкуството на мрачното. Любопитен факт е, че Раян Мърфи не е привлякъл Лейди Гага като отчаян ход да спаси рейтинга след като Джесика Ланг напусна. Певицата сама е пожелала да участва. Тя просто е звъннала на режисьора и е поискала да влезе в сериала, при което Мърфи просто е казал „Добре“.

american-horror-story-hotel-lady-gaga-red-dress

American-Horror-Story-Hotel-Evan-PetersХотел Кортез, където ще се развива действието, е построен през 1930 г. от Джеймс Марч (Еван Питърс, който не е пропускал сезон досега). Сградата е проектирана така, че да угоди на всички кървави претенции на собственика си – с лабиринтоподобна структура, много тайни стаи и коридори, свършващи в нищото. Самият г-н Марч ще се подвизава в стая 64. Не е много ясно каква точно ще е историята му, но Еван Питърс е казал, че този сезон на AHS ще бъде доста сексуален. Сюжетът тази година ще се движи през два времеви периода – 1930, когато хотелът е бил още нов и в него се е вихрил г-н Марч, и настоящето, когато Графинята е закупила недвижимата собственост.

American-Horror-Story-Hotel-bomer-gagaИ за да не си помислите, че Гага заема твърде централно място, главният сценарист уверява, че тази година сюжетът е по-балансиран откъм герои, нещо като в първи сезон (Murder House), а не като последните два, в които Джесика Ланг се открояваше отвсякъде. Така целият състав ще има възможност да блесне, а мъжките персонажи ще бъдат по-пълнокръвни.

Мат Боумър е Донован, любовник на Графинята, който е неотлъчно до нея от 20 години. Той е по-улегнал и предпочита да бъде моногамен с Гага, но това не сработва особено добре с нейните апетити. Очевидно, историята им няма да завърши добре, като Донован дори ще се обърне срещу нея.

American-Horror-Story-Hotel-Finn-WittrockФин Уитрок пък, който беше едно от добрите попадения миналата година, ще играе моделът Тристан – новият любовник на Графинята. Донован и Тристан ще се окажат два от ъглите в любовен триъгълник, чийто връх е Графинята. Последният е хиперсексуален, също като нея, и накрая също е превърнат във вампир. Но предвид плаващата сексуалност на героите в AHS, сексуалността на Мат Боумър и снимката на Фин Уитрок в роля – нищо чудно накрая вампирката на Гага да се окаже излишната във въпросния триъгълник.

American-Horror-Story-Hotel-cheyenneШайен Джаксън е Уил Дрейк, модна икона от миналото, която се опитва да възроди кариерата си в Лос Анджелис. Той се нанася в хотела заедно със сина си и превръща част от сградата в свое модно ателие. Естествено, в крайна сметка и той е хванат в интригите на Графинята.

American-Horror-Story-Hotel-Naomi-CampbellНаоми Кембъл е редактор във „Воуг“, на име Клаудия. Тя решава да прекара няколко нощи в хотела, но бързо ще съжали за избора си. Героинята се смята за неуязвима и неунищожима, но хотел Кортез ще я научи да не се надценява.

American-Horror-Story-Hotel-angela-basettАнджела Басет се завръща, този път в ролята на Рамона Роял, филмова звезда и бивша любовница на Графинята. Още в началото на сезона се очаква тя да ядоса вампирката с неприятна сцена в балната зала на хотела. Двете героини са начело на две враждуващи страни и Донован изглежда ще се присъедини към втората, за да отмъсти на Графинята за нейния егоизъм.

American-Horror-Story-Hotel-Sarah-PaulsonСара Полсън отново ще е в интересна роля – Хиподермичната Сали. Тя е наркоманка, която живее в хотела. За разлика от предишните години, този път тя ще бъде по-близо до злодей, отколкото до положителен персонаж. Тя би забила токчето си в нечия глава без да се замисли, ако това означава да постигне моментната си цел. И въпреки че досега героините на Полсън винаги са оцелявали до края на сезоните, този път появята й ще бъде по-кратка и с фатален край (вероятно заради заетия график на актрисата).

American-Horror-Story-Hotel-Max-GreenfieldМакс Грийнфилд е Гейбриъл – също наркоман. Не се знае дали ще бъде свързан с Хиподермичната Сали, но и той няма да напусне хотела, според един от туитовете на Раян Мърфи. Платиненорусият красавец ще е репрезентация на всичко, през което хората, борещи се с пристрастяване към порок, минават. Целта не е да бъде красиво и оптимистично, а смущаващо и емоционално въздействащо.

American-Horror-Story-Hotel-wes-bentleyУес Бентли пък е детектив от полицията на Лос Анджелис, на име Джон Лоу. В ролята на неговата съпруга ще влезе Клои Севини. Двамата се справят с голяма загуба и се регистрират в хотела, за да го разследват по-отблизо. Изглежда на това място се е вихрил Убиецът на Десетте божи заповеди. Актьорите ще играят за втори път в AHS, като единият миналата година беше духът на Едуард Мордрейк, а другата – нимфоманката Шели от лудницата във втори сезон.

American-Horror-Story-Hotel-Kathy-BatesКати Бейтс е Айрис – майка на Донован и мениджър в хотел Кортез. Тя се мрази с Хиподермичната Сали (всъщност мрази всички, но Сали й е особено противна) и има връзка с Джон Лоу, за която все още не се знае каква ще е точно. Нейният порок е, че е майка-орлица, която иска да вижда сина си всеки ден и да се грижи за него, докато той я ненавижда. Манията за контрол у Айрис ще бъде повод за множество конфликти с Донован.

Все още не е изключено и други актьори от старите сезони да се появят епизодично, като гости на хотела. Така например вече се знае, че Франсис Конрой ще се завърне, макар и за кратко. Денис О`Хеър също ще има роля, но за него няма снимки и достатъчно информация, освен че ще работи в бара на хотела.

Бонус материал към тази статия е новината, че Раян Мърфи обмисля от 2016 г. нататък сериалът да пуска по два сезона на година – един през пролетта и един през есента. Няма нищо финално и според мен е по-вероятно да не стане, но режисьорът смята, че имат достатъчно много идеи, за да опитат такова нещо. Още повече, от известно време насам сериалът се подготвя от два екипа сценаристи, като от време на време хора прескачат от единия в другия. Не би било особено трудно на всеки от екипите да се даде собствен сезон, дори и по-кратък от обикновено, за да се получат две различни истории. Това може и да реши част от проблемите с непоследователността и вариращото качество на различните епизоди досега, но може и да ги задълбочи. При всички положения, по-добре да изчакаме да видим как ще се отрази на AHS разклоняването в American Crime Story и паралелно създаденият за Fox Scream Queens.

Друга потенциално добра новина е, че напускането на Джесика Ланг явно не е толкова окончателно, за колкото се смяташе. Оказва се, че актрисата е искала да посвети по-голяма част от времето си на пиеси в Бродуей и затова е напуснала, но режисьорът все още поддържа контакт с нея и е готов да нагласи графика на снимките според нейната програма, стига тя да поиска.

Новият сезон се очаква на 7 октомври, 8-ми българско време. Ако се интересувате от другите проекти на Раян Мърфи и Брад Фалчук, макар и в тях да няма фантастични/свръхестествени елементи – Scream Queens започва на 22 септември, а American Crime Story ще почака до 2016 г, вероятно след края на AHS: Hotel.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата