Една Снежанка по-малко

Дисни спира работа по „Орденът на седмината“, проект, известен повече като интерпретация на приказката за Снежанка с източни бойни изкуства.

Със загуба от над 200 милиона по „Джон Картър“ Дисни взима логичното решение временно да затегне коланите на другите си проекти. Един пък е напълно спрян – „Орденът на седмината“ вече не се продуцира.

Проектът се разработва от десетина години, като това далеч не е първото му спиране или промяна на статуса. Инициаторът му е продуцентът Андрю Гън (Freaky Friday, Race to Witch Mountain), който иска да направи кунг-фу версия на Снежанка. През годините проектът смени няколко сценариста и визии, както и актриси за главната роля. В началото в Снежанка е трябвало да се превъплъти Натали Портман, а последно за ролята беше наета Саойрс Ронан. Тя трябваше да бъде английска дама от ХІХ-ти век, която бяга в Хонг Конг от зла императрица. Там се запознава със седем човека, принадлежащи към древен орден, борещ се с демони и дракони.

Повечето хора вече гледат с досада на идеите за поредното филмиране на приказката за Снежанка и седемте джуджета, особено след излизането на филми като „Снежанка и Ловеца“, „Огледалце, огледалце“ и сериали като „Имало едно време“. Ето защо решението на Мики Маусовата компания е напълно логично.

Разбира се, това не означава окончателен край на проекта. Ако продуцентът намери начин да съкрати бюджета, Дисни все пак ще инвестира. Нека не забравяме, че в подобно положение беше и миналогодишният „Каубои и извънземни“, който все пак се реализира (макар и резултатът да не беше особено розов). Така или иначе, засега развлекателната индустрия остава с една Снежанка по-малко.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Иван Петков

Съгласен. Не виждам какво толкова го оплюха – далеч не е най-тъпият филм, правен някога. Но наистина се изложиха с рекламните кампании.

Burzum

Жалко за Джон Карътр…Критиците го съсипаха. А и историята показва че филм по книга не се тачи така, както филм по комикс отвъд океана.

Петя Ивайлова
petia84

много правилно решение, според мен. Да се съсредоточат върху някоя друга приказка – Снежанка и Пепеляшка са преекспонирани. 🙂