3 коментара
Saoirse Ronan fail

Една Снежанка по-малко

Дисни спира работа по „Орденът на седмината“, проект, известен повече като интерпретация на приказката за Снежанка с източни бойни изкуства.

Изображение с име: snow deathСъс загуба от над 200 милиона по „Джон Картър“ Дисни взима логичното решение временно да затегне коланите на другите си проекти. Един пък е напълно спрян – „Орденът на седмината“ вече не се продуцира.

Проектът се разработва от десетина години, като това далеч не е първото му спиране или промяна на статуса. Инициаторът му е продуцентът Андрю Гън (Freaky Friday, Race to Witch Mountain), който иска да направи кунг-фу версия на Снежанка. През годините проектът смени няколко сценариста и визии, както и актриси за главната роля. В началото в Снежанка е трябвало да се превъплъти Натали Портман, а последно за ролята беше наета Саойрс Ронан. Тя трябваше да бъде английска дама от ХІХ-ти век, която бяга в Хонг Конг от зла императрица. Там се запознава със седем човека, принадлежащи към древен орден, борещ се с демони и дракони.

Повечето хора вече гледат с досада на идеите за поредното филмиране на приказката за Снежанка и седемте джуджета, особено след излизането на филми като „Снежанка и Ловеца“, „Огледалце, огледалце“ и сериали като „Имало едно време“. Ето защо решението на Мики Маусовата компания е напълно логично.

Разбира се, това не означава окончателен край на проекта. Ако продуцентът намери начин да съкрати бюджета, Дисни все пак ще инвестира. Нека не забравяме, че в подобно положение беше и миналогодишният „Каубои и извънземни“, който все пак се реализира (макар и резултатът да не беше особено розов). Така или иначе, засега развлекателната индустрия остава с една Снежанка по-малко.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата