stargate game 251

Майкъл Шанкс пази надеждата

От 7 юни започва нова свръхестествена драма с участието на звездата от „Старгейт“ – Saving Hope. Междувременно се оказва, че има вероятност самият „Старгейт СГ-1“ да продължи в нов формат.

Изображение с име: Saving Hope msh
Героят на Майкъл Шанкс се чуди дали е призрак или всичко е продукт на въображението му.

Феновете на Stargate SG-1 да си отбележат в календарите – на 7 юни (8-ми наше време) започва да се излъчва новият сериал Saving Hope. В една от главните роли ще бъде Майкъл Шанкс, който играеше Даниел Джаксън в „Старгейт“. Сериалът е съвместна продукция на NBC (САЩ) и CTV (Канада), като двете телевизии ще излъчват епизодите едновременно.

„Да пазиш надеждата“ разказва за историята на Чарли Харис (Шанкс), главен хирург в болница в Торонто, който изпада в кома след автомобилна катастрофа. Инцидентът хвърля годеницата му Алекс Рейд (Ерика Дюранс) в шок, а болницата – в хаос. Алекс се опитва да спаси живота на бъдещия си съпруг заедно с новопристигналия многообещаващ млад хирург Джоел Горан (Даниел Джилис). Междувременно, духът на д-р Харис обикаля из болницата и наблюдава себе си и доскорошните си пациенти отстрани.

Ерика Дюранс също е позната на феновете на жанра. Тя изигра Луис Лейн в предисторията на Супермен „Смолвил“, както и Джули Милър в „Ефекта на пеперудата 2“. Освен това е и гостувала в жанровите сериали „Старгейт СГ-1“, „Андромеда“, „Ясновидката Тру“ и „Събирачът“. Даниел Джилис пък е познат като Илайджа от „Дневниците на вампира“ и Джон Джеймсън от „Спайдърмен 2“. Джилис наскоро успокои, че въпреки главната си роля в новия сериал, той пак може да се появява в бъдещите епизоди на „Дневниците на вампира“, защото снимките на двата сериала не се засичат по време.

Да се надяваме, че Saving Hope ще бъде по-успешен (и по-добър) от „Един надарен човек“, който не можа да се пребори за втори сезон по конкурентната CBS. В него също ставаше дума за преуспяващ хирург със свръхестествени преживявания, но бродещият призрак не беше самият той, а бившата му жена. Ако се съди по трейлъра обаче, „Да пазиш надеждата“ има абсолютно същата медицинско-драматична атмосфера. 12-те епизода на първи сезон ще се излъчат накуп това лято.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Междувременно обявиха, че се готви нов проект по „Старгейт СГ-1“. Андорската фирма Ordino Studios разработва приложение за смартфони и таблети, свързано с култовия сериал. Новината дойде от техния служител Дарън Томас по време на Старгейт конвенция във Ванкувър. Томас не е дал повече подробности за съвместния проект между компанията му и MGM, но е казал, че ще направят голямото разкритие по време на Comic Con 2012 в Сан Диего. Най-вероятно става дума за игра, предвидена за модерните устройства. По-рано тази година Ордино са пуснали обява за работа по „вълнуващ проект – научнофантастичен приключенски 3D-шутър от първо лице с умопомрачаващ сюжет и впечатляваща графика“ – най-вероятно става дума именно за предстояща игра по „Старгейт“.

Изображение с име: stargate w20KU1f06fL6H
Наистина е жалко, че многообещаващата Stargate Worlds така и не видя бял свят.

Ако случаят е такъв, няма да е трудно и да се съберат актьорите, за да озвучат мобилното приложение. Записването на няколко реплики няма да отнеме твърде много време и ще им позволи да продължат работа по другите си проекти – снимките на Майкъл Шанкс за „Да пазиш надеждата“ текат в момента, а Аманда Тапинг режисира Primeval: New World докато чака решението на Syfy дали да поднови „Убежище“. Не е известно обаче дали се кроят подобни планове.

Евентуалното мобилно приложение всъщност ще бъде първата сериозна игра по „Старгейт“ с подкрепата на MGM. Предишните планове за игри, Stargate SG-1: The Alliance и Stargate Worlds така и не се реализираха, а онлайнката Stargate: Resistance престана да съществува само година след като отвори сайта си. Стискаме палци и на андорците да пробият на пазара с успешна игрова адаптация на сериала.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата