Пазете се от Огромните гадини!

Андре Овредал („Ловец на тролове“) и Адриан Аскарие („Хитмен“) ще адаптират за кино, телевизия и интернет комикс, в който огромни гадини властват над Земята.

Външният вид на троловете не е сред най-силните страни на Trollhunter, но, като за един милион долара бюджет, толкова. Въпреки това "Ловец на тролове" остава далеч по-добър псевдодокументален филм от "Паранормална активност 20+".

Псевдодокументалният стил отдавна вече се изтърка и започна да дразни зрителите, но все още има интересни предложения от него, за които вероятно не сте чували досега. Такова е филмът „Ловец на тролове“ на норвежеца Андре Овредал, който се представи доста добре не само в родината си, но и в чужбина. В САЩ ще му правят римейк (шокиращо, нали?), а Овредал е вече богат човек, спечелил достатъчно слава за името си, за да си позволи по-големи проекти.

Ето защо не е чудна новината, че той ще прави адаптация на комикса Enormous. Продуцентът на „Хитмен“ Адриан Аскарие пък ще му помага.

Сюжетът се развива в свят, в който хората не са на върха на хранителната верига. След яростна война за храна и гориво се получава екологичен катаклизъм, от който се раждат Огромните – грамадни зверове, невиждани досега. Човечеството е на прага на изчезването си, а една жена се бори да спаси изгубените си деца.

Овредал е подходящ за проекта, защото вече има опит с показването на огромни гадини на екран – троловете. Не само това, но и бюджетът на Trollhunter беше един милион долара – реализирането на филм с толкова пари определено е дало ценен опит на Овредал за това как да си харчи стотинките. А и „Огромните“ вероятно ще поеме по пътя на „Живите мъртви“ и „Кловърфийлд“, тоест, няма да разчита на блокбъстърови сцени с гадините, а ще се концентрира върху героите си.

Интересното около проекта обаче е не само намесата на режисьор като Овредал, но и плановете на филммейкърите да се разпространят в повече от една медия. Комиксът няма да получи само филмова адаптация, но и ще има още уеб-сериал и телевизионен сериал. Така ще се цели по-богато преживяване за зрителите и опознаване на постапокалиптичния свят от комикса по-добре.

Разбира се, за целта трябва да се намери подходящо финансиране – дори Овредал да е свикнал да работи с малко, трите проекта няма да могат да се реализират с твърде скромен бюджет. Добре ще е да направят и нещо интерактивно, което да накара зрителите да си зададат въпроса как те биха оцелели в свят, доминиран от огромни гадини.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

svetli

Ловец на тролове ме изненада приятно, когато го гледах. И всъщност представянето на създанията ми хареса – в кадрите, в които ги имаше, видът им беше повече от задоволителен… е, поне за моя вкус… 🙂