indi 1.JPG

Мистерията на колета до Индиана Джоунс беше разгадана

Вече се знае кой е авторът на тайнствения пакет.

Както читателите на SciFi.bg вече знаят, преди около седмица великият холивудски археолог Индиана Джоунс получи колет на адреса на Чикагския университет. Това, разбира се, предизвика интереса на служителите на университета, които положиха големи усилия да разкрият загадката, състояща се в това, кой и с каква цел им е изпратил тайнствения колет.

Изображение с име: 2
Дневникът намери своя нов дом, в музея на Чикагския университет.

Отговорът се оказа донякъде прозаичен, но все пак интересен. Авторът на пакета, както и на дневника, поставен в него, е някой си Пол, известен още с псевдонима Рейвънбар, от Гуам. Той изработва копия на дневника на професор Рейвънууд, които продава в eBay за около 200 долара. Въпросното копие, както и ретро-опаковката, на която за повече драма е отпечатан адресът на работното място на Индиана Джоунс, е било в друга опаковка, на която е бил написан адресът на купувача от Италия. Истинската опаковка и адрес очевидно са се изгубили, и пощенският служител, който е обработвал пратката, я е изпратил за Америка.

Наистина е странно, че колетът все пак достигна до получателя (макар и не до човека, който го е поръчал) и дори успя да пожъне световна слава, като се има предвид, че марките, поставени върху него, са обикновени принтове на ретро египетски марки. Може да се приеме, че това е малко коледно чудо, както за създателя му, чийто труд получи безплатна, и при това солидна реклама, така и за учените, които със сигурност са се забавлявали, докато открият истината. Всъщност, те не са разочаровани от нея – беше съобщено, че от Ориенталския институт – известен музей (част от университета), посветен на древния Близък изток, са харесали дневника, и искат да го изложат в лобито си. Създателят му, естествено, е поласкан от интереса към неговото произведение, и няма нищо против пратката да остане собственост на музея. Той вече се е заел с изработването на ново копие за купувача от Италия.

Колкото до истинския Индиана Джоунс – все още няма новини около потенциалния пети филм, който евентуално би могъл да се реализира само след „Междузвездни войни: Епизод 7“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата