5 коментара
ron moore 23

Outlander директно с 16 епизода

Starz са харесали идеята на Рон Мур и са решили да я реализират.

Изображение с име: gabaldon_outlanderПреди известно време ви писахме за Outlander, новия проект на Роналд Д. Мур, създателя на успешния римейк на „Бойна звезда Галактика“. Той все пак се е оказал успешен, защото телевизионният канал Starz го е харесал и е поръчал цял първи сезон от 16 епизода. Снимките започват тази есен в Шотландия, а премиерата ще бъде през 2014.

„Другоземка“ е по поредица от книги от Диана Габалдън, която се разпростира върху любовните романи, научната фантастика, историческите романи и епичните истории. Главна героиня е Клеър Рендал, омъжена медицинска сестра във Втората световна война, която по мистериозен начин се озовава в 1743 г. Там й се налага да се омъжи за Джейми Фрейзър, джентълмен и красавец. Сърцето на Клеър се разкъсва между любимите й в различните векове.

Роналд Мур заявява следното: „Много съм развълнуван от възможността да съживя тези книги. Диана е създала богат свят, пълен с интригуващи герои. Смятам, че Starz е перфектният дом за тяхната история.“

В Battlestar Galactica също имаше много любовни тръпки, но Outlander звучи доста по-… насочено към домакини средна възраст и нагоре. Въпреки това, мешавицата от жанрове може да се окаже интересна. Книгите имат над 20 милиона продадени копия, а към тях има и много допълнителен материал и разклонения, които могат да помогнат на Мур за сценариите. Същевременно, телевизията е такава, че рядко пускат тъпи сериали, а и могат да си позволят по-експлицитни сцени.

„Другоземка“ определено е нестандартен проект, на който все пак ще е добре да се хвърли едно око.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата