Outlander директно с 16 епизода

Starz са харесали идеята на Рон Мур и са решили да я реализират.

Преди известно време ви писахме за Outlander, новия проект на Роналд Д. Мур, създателя на успешния римейк на „Бойна звезда Галактика“. Той все пак се е оказал успешен, защото телевизионният канал Starz го е харесал и е поръчал цял първи сезон от 16 епизода. Снимките започват тази есен в Шотландия, а премиерата ще бъде през 2014.

„Другоземка“ е по поредица от книги от Диана Габалдън, която се разпростира върху любовните романи, научната фантастика, историческите романи и епичните истории. Главна героиня е Клеър Рендал, омъжена медицинска сестра във Втората световна война, която по мистериозен начин се озовава в 1743 г. Там й се налага да се омъжи за Джейми Фрейзър, джентълмен и красавец. Сърцето на Клеър се разкъсва между любимите й в различните векове.

Роналд Мур заявява следното: „Много съм развълнуван от възможността да съживя тези книги. Диана е създала богат свят, пълен с интригуващи герои. Смятам, че Starz е перфектният дом за тяхната история.“

В Battlestar Galactica също имаше много любовни тръпки, но Outlander звучи доста по-… насочено към домакини средна възраст и нагоре. Въпреки това, мешавицата от жанрове може да се окаже интересна. Книгите имат над 20 милиона продадени копия, а към тях има и много допълнителен материал и разклонения, които могат да помогнат на Мур за сценариите. Същевременно, телевизията е такава, че рядко пускат тъпи сериали, а и могат да си позволят по-експлицитни сцени.

„Другоземка“ определено е нестандартен проект, на който все пак ще е добре да се хвърли едно око.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Ася

Хахаха, някоя домакиня на средна възраст по-скоро ще се възмути и ще смени канала 😀

Обожавам аудио книгите с различните акценти, може би щях да зарежа поредицата, ако трябваше да чета, но не мога да се откажа от аудиото. Е, предполагам ще смекчат акцентите за американците.

Ако наблегнат повече на войната, интригата, а и на магията, може да се получи интересно и за тези, които няма да бъдат впечатлени от любовната история. Съветвам ви да му дадете шанс с един-два епизода, не да се водите по описанията, дори по книгите.
Говоря все едно няма шанс самата аз да се разочаровам, но… ще видим.

Мира
Pepper

На книгата се отказах някъде в началото, най-вече защото героинята се телепортира при някакви средновековни шотланци, на които грам не им разбирах какво говорят. Щом ще е старз 100% ще има мн голотии, аз най-вероятно ще пропусна след гледане на първата серия.

Петър Атанасов

Аз лично май ще го пропусна 🙂

Петя Ивайлова
petia84

Прочетох резюме на целия сюжет в Уикипедията – доста прилича на романтика за домакини. Ще му дам шанс, заради Мур, но най-вероятно в един момент ще се окаже, че гледам сериал за красиви мъже в поли, които говорят смешно…

Варна

Поредната боза !