Нов летен сериал през 2014 – Extant

Стивън Спилбърг и CBS ще работят заедно за нова фантастика, която да допълни програмата в следващото лято.

Нов фантастичен сериал ще допълва програмата на CBS през следващото лято (и вероятно ще си партнира с доста успешния и вече подновен за втори сезон „Под купола“). Проектът носи загадъчното име Extant и е привлякъл за изпълнителен продуцент не кой да е, а Стивън Спилбърг.

Вместо първо да се прави пилотен епизод, след което телевизията да решава дали да поръчва или не, при Extant е дадена зелена светлина за цели 13 епизода. Футуристичният сериал ще проследи драмата на астронавтка, която е прекарала година в космоса, а сега се интегрира обратно в земното общество. Думата няма аналог на български, но се използва за нещо старо и уникално, което все още съществува – в по-позитивен смисъл от „архаичен“. Ако сериалът стигне до българските телевизии, ще бъде интересно да видим как ще го преведат.

„Extant е много оригинален и многопластов сериал – сценарият изобилства от човечност, мистерии и изненади, които се разкриват постепенно“, казва Нина Таслър, президент на CBS. „Партньорството ни със Спилбърг за „Под купола“ показа, че зрителите реагират добре на висококачествени сериали през лятото. Очакваме с нетърпение да видим как ще ни се получи следващото уникално телевизионно събитие в лицето на Extant.“

Steven Spielberg making Abr CBS Orders Full Season of Spielberg Produced Futuristic Thriller Extant

Самият Спилбърг далеч не остава без работа напоследък. „Робокалипсис“ може и да е в застой в момента, но предстои излизането на много други проекти с негово участие – Transformers 4, Jurassic Park 4 и Interstellar. По телевизията той се изявява в Under the Dome и Falling Skies.

Поръчката на цели 13 епизода е рискована, но явно продуцентите са уверени във високия потенциал на сериала. Името на Спилбърг също ще помогне, макар че не е гаранция за успех. Дори „Падащи небеса“ и „Под купола“ да са успешни, други негови телевизионни изяви като „Тера нова“ се провалиха. В крайна сметка, един сериал не е само изпълнителния продуцент – искат се сценарий, актьорска игра и много други неща.

Ще успее ли Extant да трогне зрителите или не, предстои да видим.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Колкото и да не искам да заглеждам някой и друг филм, все така става че започвам и ми става интересен да видя как ще се изиграе всичко.Радвам се че ще започне лятото нов филм. Футуристичният сериал ще проследи драмата на астронавтка, която е прекарала година в космоса, а сега се интегрира обратно в земното общество. Думата няма аналог на български, но се използва за нещо старо и уникално, което все още съществува – в по-позитивен смисъл както добре ни описвате ми изглежда страхотен филм, как ли се е почувствала вече стъпила на земята , виждайки всичко тук.

Мира
Pepper

Oх, двата ми любими сериала ги направи на пух и прах :D.

Мърморан

Стивън Спилбърг е изпълнителен продуцент на само 5 серии и то по настояване на телевизията която го е поръчала ( с цел реклама)! На дядо Стивън бозите са повече от скучни фантастика за деца и пъпчиви гимназисти със младежка любов и разни изцепки как тъпунгер от село който едвам срича решава съдбата на вселената или поне на нашата вселена! Докато примерно консултантите на Старгейт са физици нобелови лауреати и 90% от филма е фантастика само поради факта, че технологиите в него все още не са разработени и неизползваеми към този момент но не и не възможни такива ( както и тези технологии в Стартрек )!

Мърморан

Експеримента беше поносим първите два сезона после го разводниха с повторения любовни и родителски изцепки в стил турски сериал и стана абсолютна боза, Бойната Звезда е същата работа, Вавилон 5 си е за деца куклено шоу очаквах по едно време да изкочи от някъде Кермит или мис Пиги, а Андромеда си е зле написан зле изигран и т. н. боклук който е толкова фантастика колкото аз съм писател на фентъзи или космонавт!

Мъроман, това, че напоследък нещо не им се получва, не значи, че “ научната фантастика със философски залитания“ не може да бъде успешна и да грабва, много сериали са пример за това, като започнеш от „Вавилон 5“, „Батълстар Галактика“, „Експериментът“, че дори и „Андромеда“, последния, макар и малко по детски наивен и това далеч не са всички фантастични сериали в които има преплетени философски залитания. Разбира се има значение и какво разбираш под философски залитания 🙂

Иван Петков

И на двамата е… Романът е на Стивън Кинг, а на сериала Стивън Спилбърг е един от изпълнителните продуценти.

Мърморан

Поредната глупост като им свършат идеите и не им пука за зрителите и феновете на съответният жанр , а само да продължава да се говори сред критиците и колегите им положително за тях въпреки ,че отдавна са се изчерпали и им е време за пенсия някои хора започват да изнасилват даден жанр примерно научната фантастика със философски залитания за проблеми които вълнуват десетима откачалки скучаещи в някой богаташки кръг от самовлюбени прашясали величия от преди 30 или 50 години със една успешна роля в някой сериал за кръгли идиоти примерно като Спасители на плажа или Далас !

052

Under the Dome не е на Спилбърг а на Стивън Кинг !