i-frankenstein

Франкенщайн – супергерой

Излезе първият трейлър за „Аз, Франкенщайн“

Готов е първият трейлър за „Аз, Франкенщайн“ – модерна интерпретация на класическия роман от Мери Шели, базирана на комикс. В него виждаме Арън Екарт (The Dark Knight) като чудовището, което е оцеляло до наши дни, Бил Най („Подземен свят“) – като злодея, който иска да унищожи човечеството и Ивон Страховски („Чък“, „Декстър“) – като потенциалната любима на главния герой. Клипчето вече беше показано на Comic-Con 2013, но едва сега става достъпно за широката публика.

http://www.youtube.com/watch?v=pxOSPfUw3qw

Истината е, че показаното не изглежда кой знае колко завладяващо, а идеята за модерен Франкенщайн, наподобяващ супергерой и приел по-скромното име Адам, едва ли ще допадне на всички. Видът на главния герой също е твърде модерен – Екарт има едва няколко белега на лицето си, които дори не се виждат от повечето ъгли. Въпреки това говори за себе си като че ли видът му комбинира този на Хелбой и Хълк, взети заедно. Всъщност, репликите и диалозите като цяло не изглеждат като да са на кой знае какво ниво.

Като плюс обаче можем да отчетем добрите специални ефекти, екшън сцените и актьорският състав – всеки един от гореспоменатите трима ни е сред любимците. Може филмът да не се отличи с оригиналност, уважение към класиката или задълбоченост, но поне ще става за убиване на време.

Първоначално, идеята беше I, Frankenstein да е готов за февруари тази година, в последствие беше отложен за септември, а накрая го планираха за януари догодина. Това е месецът, в който хората по-рядко ходят на кино, поради което там се бутат слабите филми – нямат кой знае какъв шанс за успех, но поне и конкуренцията не е на високо ниво. Постоянните отлагания и избрания месец не говорят за увереност у продуцентите в продукта, но явно са най-добрият избор. Точната премиерна дата е 24 януари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата