Battlestar Galactica ще воюва със силоните на големия екран

Напълно нова (или добре забравена стара) версия на познатата ни история ще видим в киносалоните

Дори силоните от двата сериала не се харесват

Дори силоните от двата сериала не се харесват

На игрален филм Battlestar Galactica ще станем свидетели в измеримото бъдеще. От Universal са наели Джак Паглен да напише сценария на филма. Според студиото новата продукция няма да има нищо общо с излъчените по телевизията сериали и ще бъде „пълно преобразяване“ на фантастичната история за човешката раса, бягаща от силоните.

Паглен е особено зает човек в Холивуд в последно време, като съвсем скоро ще излезе написаният от него Transcendence с участието на Джони Деп. Освен това той работи и по продължението на Прометей. Другото име, което ни е известно в момента, поражда доста противоречиви и по скоро клонящи към негативни мнения у феновете – това е Глен Ларсън – създателят на оригиналния сериал Battlestar Galactica.

В „Бойна Звезда Галактика“ останките от почти унищоженото човечество се изправят пред избиващите ги силони в битка за оцеляването си.

Battlestar Galactica има два живота на малкия екран. Всичко започва по АВС през телевизионния сезон 1978-1979 година. Тогава Глен Ларсън седи начело на проекта и въпреки негативните ревюта от критиците и ниските рейтинги, сериалът се превръща в култ за запалените си фенове. След спирането му, АВС са заляти от гневни писма. Такава фенска активност по онова време е феномен и от студиото взимат мерки – отново се свързват с Ларсън и искат от него да поднови историята, но този път с по-нисък бюджет. Стига се до решението да се стартира нов сериал, развиващ се 5 години след края на Battlestar Galactica. Така през 1980 започва и разклонението Galactica 1980, който спира излъчване в същата година.

Battlestar-Galactica__184

Офицерите от двете Галактики се чудят чия история ще покори киносалните

Офицерите от двете Галактики се чудят чия история ще покори киносалоните.

25 години по-късно Рон Мур и Дейвид Ейк рестартират Battlestar вселената по SciFi Channel. Тяхната версия върви по малките екрани 4 сезона в периода 2004-2009. За разлика от предшественика си, новата версия печели симпатиите както на феновете , така и на критиците. Многократно обявяван за „Сериал на годината“ ,  „Драма на годината“ от журналисти, сериалът прибира и множество награди, включително Хюго, Еми, Сатурн, IGN, Награда на филмовите критици и Пийбоди.

Между създателите на двете версии на Galactica съществува неразбарателство, като Глен Ларсън многократно е заявявал, че ако му се предостави възможност да работи отново по историята не бил поел по пътя на Мур и стореното от наследника му не му допада.

Преди години се говореше, че Браян Сингър ще застане начело на кино версията заедно с Джон Орлоф. Този проект обаче явно тотално е пропаднал и сега ще гледаме по екраните версията на Ларсън. Не бива да отписваме още отсега филма – все пак Ларсън е създател на цялата вселена и, колкото и несериозен да е сериалът от 1978, с подходящите средства може би американецът ще пренесе отрочето си на едно по-високо ниво.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
13 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Ааааа, не във всички сериали има хляб. Някои са си мъртви още в зародиш и после ти е кеф като ги спрат. Въпреки че има и такива, които пак са мъртви в зародиш, но все още продължават :((

e01

Марти то във всички серияли които спряха има доста хляб 😉
Иначе да, това определено ще е интересно, както и самата история на силоните.

SargoS

А няма ли да е интересно да покажат какво се случи със сайлоните 🙂

Марти

Има изключително много хляб в историята…Защо не продължат историята като дадат тука нашата Земя да кажем след там 1000 години и да се повтори кръга нз.

Мира

Определено има хляб в историята и затова виждаме толкова версии и напъни от различни хора да се докопат до нея. Важно е изпълнението и дано в близкото бъъдеще ми се сбъдне едно от желанията да гледам Галактика на Аймакс. Ще черпя наред 😀

Offf

Вече толкова много искам просто да гледам каквото и да има стига да е със „старите теми“ така да го наречем. Новите не ми харесват нз сиг ме гони някаква носталгия

Петър Атанасов

За съжаление, Каприка към момента си е тотално мъртва.

Ще го видим този филм на какво ще прилича (стига и той да не пропадне като на Браян Сингър идеята). Нормално е да го направят различен, все пак сериалът свърши преди няма и 5 години, тъпо би било да го повтарят. Иначе на мен старата Галактика също не ми харесва, но не е редно да сравняваме сериали от преди 30 години с днешните – все пак и възможностите, и стандартите са съвсем различни. Пък и човекът вече е натрупал 30 години живот и опит, сигурно и сам се е поучил от грешките или пропуските си. Ето защо като цяло не бих гледал песимистично на проекта 🙂

А за Каприка нещо чува ли се?

Offf

Абе я малко положителност! То хубу че праят се пак нещо защото на много сериали нищо не напраиха!

Мира

Мен малко ме е страх. Исках да видя Галактика на голям екран, но сега си мисля, че филма ще е пълен провал и ще погребат историята някъде надълбоко заради грешно взети решения. Разбира се се надявам да греша.

Offf

Виждам го и имам инсулт. Наскоро го изгледах и искам да кажа че този сериал заслужава уважение на всички фенове на Stargate SG-1 ( i ostanalite SG-ta) i Farscape. Тая тема ми напрай деня.

SargoS

Да се пробва човека- негово дете си е тази история все пак. Но доколко ще успее да се пребори с феновете на римейка на сериала (като мен) и да ги зариби по различна история, не знам…

Петя Ивайлова

Гледала съм нещо от стария сериал и не ми хареса. Естествено – ще гледам филма, но също очаквам да не ми хареса 🙂