Дейвид Линч излиза от Туин Пийкс

Режисьорът е сърдит на Showtime, защото не му предлагат достатъчно пари.

Удар под кръста за феновете на „Туин Пийкс“ – след като преди няколко месеца бяха зарадвани с новина за продължение на култовия сериал с оригиналните актьори и създатели, сега надеждите им са отново попарени. Вчера Линч е обявил в Туитър и Фейсбук, че няма да участва в планираното съживяване на „Туин Пийкс“. То гласи следното:

Showtime не е спряло Twin Peaks. След година и 4 месеца преговори аз напуснах, защото не бяха предложени достатъчно пари за направата на сценария така, както аз искам. Този уикенд започнах да звъня на актьорите, за да им кажа, че няма да режисирам. По „Туин Пийкс“ вероятно ще продължи да се работи. Обичам света на този сериал и ми се иска нещата да се бяха получили друго яче.

Само час по-късно от телевизията му отговориха със свое собствено изявление:

Натъжихме се от изявлението на Дейвид Линч днес, тъй като вярвахме, че работим заедно, за да стигнем до решение по няколкото проблемни точки в преговорите. Showtime също обича света на „Туин Пийкс“ и продължаваме да се надяваме, че ще го върнем в целия му блясък и под ръководството на двамата му невероятни създатели – Дейвид Линч и Марк Фрост.

twin-peaks-537a98f4e3bb5Честно казано, засега не знаем какво да мислим, но явно притеснителните слухове са били верни. Може би това е просто шумно фръцкане от страна на Дейвид Линч, в опит да изкрънка повече пари и в крайна сметка сериалът ще се завърне с него зад камерата. Но е по-вероятно „Туин Пийкс“ просто да се върне без Линч.

Като се замислим, това не би било чак толкова фатално. Да, стилът и ексцентричността на Линч са съществена част от успеха на сериала, но де факто той е режисирал само няколко епизода от всичките два сезона. Ако Март Фрост и неговите сценарии останат, то може и загубата да не се усети чак толкова сериозно.

От друга страна, липсата му със сигурност ще навреди на рейтинга, а ако нещата не се получат, то именно тя ще се посочи като основен виновник. В тази връзка, дали всъщност Линч не се отказва, защото и той като нас се опасява, че сценариите не са достатъчно добри и е невъзможно да се върне магията от миналия век в продължението?

При всички положения, ще следим ситуацията и, ако проектът все пак се реализира, ще гледаме, но определено не сме доволни от тези сътресения в екипа.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Nedev88

Може. Аз първо трябва да гледам първите два сезона, че така и не съм ги гледал. Само си спомням, че сестра ми и най-добрата ѝ приятелка му се възхищаваха. А това беше към средата на 90-те 😀

Петър Атанасов

Ми нищо чудно и да се откажат – много фенове не биха гледали без Дейвид Линч, дори и името му да е малко по-силно от реалния принос. Язък! Засега обаче не се предвижда отказване, поне не и официално, по-скоро най-вероятно е да има нови серии, но да са тъпи.

Nedev88

Вчера мярнах слух, че ще бъде спряна работата по сериала, но не видях някакво потвърждение.