Gotham – подновен, Person of Interest – не

Очакват ни последните епизоди на „Под наблюдение“, докато хоризонтът изглежда спокоен за „Готъм“.

gotham-character-poster„Готъм“, независимо дали го харесвате или не, е избрал начина, по който иска да се развива, и си го следва неотлъчно. Историята се развива с герои от комиксите около Батман, предимно злодеи, като самият Батман е все още само тийнейджър. Всички знаем, че един ден той ще поведе битка с тях, но този ден е далеч в бъдещето. Кога точно – не се знае (все пак трябва да се отбележи, че се движи натам – вече се изправи срещу убиеца на родителите си), но поне можем да сме спокойни, че сериалът ще продължи още поне една година и има шанс да видим този момент. Fox официално са поръчали трети сезон на Gotham, като са отчели средно 9 милиона зрители на епизод из различните платформи, както и топ 10 на сериала в предпочитанията на демографската група мъже между 18 и 49 години (една от най-апетитните за рекламодателите). Президентът на FOX Entertainment, Дейвид Медън, може да каже само хубави неща за продукцията – „През последните два сезона Бруно Хелър, Дани Канън и Джон Стивънс майсторски пресъздадоха митологията на Готъм и й вдъхнаха живот с дълбочина и емоция във висша драма. Невероятно талантливият актьорски състав предефинира тези емблематични персонажи за ново поколение. Не можем да бъдем по-горди с този сериал.“ Новината идва преди края на втори сезон, в който все още предстои да видим завръщането на Фис Муни, преобразяването на Азраел, както и появата на бащата на Пингвина – последният ще бъде изигран от Пол Рюбенс, който се превъплъти в Пингвина преди 20 години в „Батман се завръща“.

„Под наблюдение“ обаче няма същия късмет и следващите му епизоди ще бъдат последни. Рейтингите на този сериал отдавна вървят надолу, а възможността пети сезон да се окаже последен отдавна беше известна и очаквана, сега просто се официализира. Сериите вече са заснети, като ще тръгнат по две на седмица напролет. Първият от 13-те епизода ще се излъчи на 3 май (4-ти българско време), а вторият и третият – седмица по-късно, на 10-ти и 11-ти (11-ти и 12-ти за България), като схемата ще се запази до края. Така сезонът ще се изчерпа за 7 седмици, което обикновено е стратегия, която телевизиите прилагат за най-слабите си сериали – излъчват ги начесто, за да се отърват от тях по-бързо. Колкото и обидно да звучи за феновете, те поне могат да бъдат доволни, че сезонът няма да се точи 4 месеца докато видят края на историята. За финала все още нищо не се говори, но е известно, че Джей Джей Ейбрамс отдавна знае за настроенията в CBS и е много вероятно сценарият да е реагирал адекватно, с добър край на последния епизод. Това, разбира се, не е потвърдено, но сценаристите едва ли са толкова недалновидни, че да завършат с клифхенгър. Дали 13 серии са достатъчни, за да завършат всичко, започнато в четвърти сезон, предстои да видим, но ще стискаме палци за добър финал.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

драго

Знаеше се за Person, аз като прочетох си помислих, че и последните серии са ги отказали та се постреснах. Готъма през този сезон се преоткрива доста и е класи над първия.

Миро

На мен пък Person of interest ми хареса и последния сезон! Има спад в интригата, но колко по- големи безмислици им правят по 10 сезон тук не прощават…. ами здраве да е, дано нещо по-добро го замени.