2 коментара
lost in space

„Готъм“ и „Изгубени в космоса“ – подновени

„Изгубените в космоса“ продължават да се търсят, а „Готъм“ ще завърши догодина.

Сериалът-предистория на Батман, „Готъм“ ще продължи да радва феновете си още една година – Fox официално са подновили сериала за пети сезон. Новината обаче е и горчива, тъй като следващите епизоди ще бъдат последните. Нещо повече, те няма да са 22, както обикновено, а само 13. Идеята е историята да бъде завършена подобаващо, а сериалът да мине заветната граница от 100 епизода, която ще му позволи да бъде по-купуван и излъчван.

Пети сезон ще се фокусира върху младия Брус Уейн и превръщането му в Батман. Изпълнителният продуцент Дани Канън обещава, че в последния епизод от четвърти сезон (предстои на 18 май българско време) комиксовият град ще бъде сполетян от голямо бедствие. То ще промени изцяло обстановката и заради него пети сезон ще се усеща като тотално различен сериал. В комиксите има история, в която Готъм минава през земетресение и злодеите се възползват от хаоса, за да опустошат града, а Батман и Джим Гордън се опитват да ги спрат. Вероятно именно тази идея ще бъде адаптирана.

Изображение с име: gothamtt

Рейтингите на сериала продължиха да падат и тази година, като зрителите вече са с 22% по-малко от миналата. С по-малко от 2,6 милиона души пред екраните, Gotham се нарежда сред най-лошо представящите се продукции на телевизия Fox, като по-добре представящият се „Луцифер“ (3,2 милиона) вече беше спрян. В този контекст, феновете трябва да са изключително доволни – вероятно спасението идва именно от натрупаната бройка серии досега.

Един друг сериал, който не разкрива рейтингите си, също е подновен – Lost in Space на Netflix. „Изгубени в космоса“ завърши първия си сезон с клифхенгър, който е задължително да бъде разрешен. Въпреки че чак сега имаме официално потвърждение, сериалът видимо привлече немалко интерес, а създателите му (или по-точно хората, които адаптираха стария оригинал за съвременната публика) започнаха да работят по втори сезон още малко след публикуването на първи. Не е обявена премиерна дата, но вероятно ще имаме новите епизоди догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата