Brian-Vaughans-Runaways

Още един комикс на Марвел става на сериал

Hulu са купили правата за Marvel’s Runaways.

begalciteВсеки иска част от супергеройския пай и Hulu са следващите, които ще се докопат до такава. За да се възползват от манията по комиксови персонажи със свръхестествени сили, обхванала света, телевизията, продуцирала минисериала „22 ноември 1963“, ще прави версия за малкия екран на комикса „Бегълци“. Малко известен у нас, комиксът разказва за група тийнейджъри, които са деца на комиксови злодеи, наслседили силите им. Тийнейджърите обаче се изправят срещу родителите си и започват да изкупуват греховете им, докато междувременно се борят да запълнят вакуума, оставен от липсата на престъпниците. Комиксът е създаден от Браян Вон (Kingsman: Secret Service) и Ейдриън Алфона, като самият Джос Уидън е списвал някои от броевете.

Защо точно Hulu са избрани за продуценти на новия сериал, след като Марвел вече работи успешно с ABC и Netflix, не е много ясно, но вероятно се търси по-голяма аудитория за бранда (голяма част от потребителите на Нетфликс нямат Хулу и обратно – чрез продукти, предназначени и за двете групи потребители, Марвел ще превърне повече хора в свои фенове). За главни сценаристи са избрани Джош Шварц и Стефани Савидж, които са създали „Клюкарката“ и „Ориндж Каунти“.

Сложното при „Бегълци“ е, че главните герои са тийнейджъри, което предполага тийн-аудитория и значително по-детски тон от този на „Джесика Джоунс“ например. Въпреки това, по същество историята им е по-скоро като за възрастни – престъпен синдикат, мафия, деца, убиващи родителите си… това не е подходящо за детски сериал. Джош Шварц и Стефани Савидж са имали успех точно с това да обединяват зрителите от всички възрастови групи около сериали, населени предимно с тийнейджъри, без да се предполага, че целят „семейно развлечение“, което е кино-стратегията на Марвел („Отмъстителите“ става за деца, значи става и за всички останали). Може би наистина тези двамата са най-подходящите за главни сценаристи.

Засега Хулу инвестира в пилотен епизод и сценарии за още 6 – желанието им явно е да се поръча направо цял сезон, но все пак си запазват правото да внесат промени след този първи етап, ако поетата посока не им хареса. Да се надяваме, че ще е за добро и че няма да се стигне до проблеми с продукцията, които за пореден път да отложат екранна адаптация за Marvel’s Runaways. Феновете на този комикс, които в САЩ не са никак малко, чакат достатъчно дълго.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата