asoueahs

Ранни подновявания за American Horror Story и A Series of Unfortunate Events

„Зловеща семейна история“ получава поръчка за осми и девети сезон, а „Поредица от злополучия“ вече готви втори сезон.

Ранните подновявания не са новост в телевизията – те дават сигнал на феновете, че телевизията има вяра в своите проекти и бъдещето им е сигурно. Това помага за рейтингите, защото успокоява зрителите, че инвестицията им на време в сериалите няма да бъде пропиляна. Тактиката работи еднакво добре както за отдавнашни, така и за нови сериали.

Изображение с име: American-Horror story-Coven-PosterДнес имаме радостен пример и за двата случая. „Зловеща семейна история“, която започна през далечната 2011 година, беше подновена за седми сезон още преди шести да е излъчил дори половината си епизоди. Увереността на FX в потенциала на сериала да продължи да привлича зрители обаче се простира още по-напред в бъдещето – телевизията официално е поръчала осми и девети сезон.

Разбира се, няма детайли за това какво ще съдържат те – сигурно и самият главен сценарист, Раян Мърфи още не знае. Има и вероятност такава голяма поръчка да идва отрано, защото девети сезон се готви за последен – случвало се е преди. Мърфи е споменавал за „таен“ сезон, който разработва само с един сценарист, както и за идея да посвети нов сезон на пресичане между историите от първи и трети – Къщата на убийствата и Вещерското сборище. Как точно го планира, при положение че Джесика Ланг засега няма никакво намерение да се връща в American Horror Story, не е известно, но все пак стои като идея. Така или иначе, пресичането на сюжетни линии вече започна и може би намеква за по-сериозна връзка между сезоните.

Изображение с име: a-series-of-unfortunate-events-cДоста по-праволинеен е случаят с „Поредица от злополучия“, който Нетфликс ще пусне по някое време днес. Адаптацията на поредицата от романи на Лемъни Сникет привлече доста внимание към сайта, което те са възнаградили с ранно подновяване. Първи сезон ще покрие първите пет книги от поредицата с десетте си епизода, плановете са втори да направи същото за следващите пет книги. Интересното е, че подновяването не е обявено официално от телевизията, а от Даниел Хендлър – истинския творец, криещ се зад псевдонима Лемъни Сникет и оглавяващ екипа на сценаристите за телевизионната версия. Хендлър се надява да му бъде поискан и трети сезон, който да адаптира останалите 5 книги в поредицата.

Липсата на официална новина тук е малко притеснителна, защото ако първи сезон се окаже провал едва ли продукцията ще продължи. От друга страна, за да работят сценаристите, значи някой им плаща, а това означава, че Netflix със сигурност инвестира във втори сезон. Тук стигаме и до въпроса дали планът е трети сезон да бъде последен, както е за книгите, или при успех на A Series of Unfortunate Events ще бъдат създадени нови истории. За отговора му обаче ще трябва да почакаме, а и да изгледаме сами сериала, за да преценим дали изобщо искаме повече от три сезона.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата