Ади Шанкар ще прави анимационен сериал по Assassin’s Creed

Сценаристът на Castlevania ще адаптира още една култова игра.

Ади Шанкар е продуцент на игралния филм „Съдия Дред“ от 2012, анимационния сериал Castlevania, чийто първи сезон предстои да бъде пуснат по Нетфликс, и на редица късометражки, посветени на любимите му комиксови герои. Сега той добавя в биографията си ново интересно заглавие – това на Assassin’s Creed, която също ще бъде адаптирана по подобна технология.

Явно е, че Ubisoft сериозно са се заели с начинанието да разширят бранда на Assassin’s Creed. След като филмът се провали, те не се притесниха особено, тъй като от самото начало заявиха, че целта им не е да правят печалба. Дали разбиранията им остават същите и до днес, не е ясно, но че адаптациите няма да спрат е видно.

Изборът на Шанкар за главно действащо лице около адаптацията в анимационен сериал е донякъде логичен. Той е фен на поредицата и запален геймър, а доскорошната му работа показва, че работи със страст по своите проекти. Новината говори добре и за предстоящия сериал Castlevania – със сигурност студиото се е запознало с поне част от работата му по него и я е намерило за адекватна на търсената визия.

Според поста на Шанкар във фейсбук, Юбисофт са го наели, за да създаде оригинален сюжет в света на асасините. Това също е добре – означава, че митологията на игрите няма да бъде пипана, а само използвана за надграждане. Много е вероятно анимацията да бъде пусната по Нетфликс, макар че това още не е потвърдено и развитие по проекта тепърва предстои.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Иван Петков

Филмът не беше толкова лош. Виж като анимация очаквам да е тъпотия.

Петя Ивайлова

Филмът ме разочарова; може да дам шанс на анимацията – нали уж сюжетът бил много интересен..