Пътуване през кошмар

Във вторник излиза играта Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Екшън-приключенията са познат и до болка експлоатиран жанр в компютърните игри, но от време на време разработчиците измислят начини да направят своите предложения малко по-иновативни и нестандартни. Тези две качества обещават трейлърите за Hellblade: Senua’s Sacrifice, която излиза във вторник за PC и Play Station 4.

Девелопърите от Ninja Theory описват новото си предложение като „независимо продуцирана ААА игра“. Те са си поставили за цел да създадат продукт, достоен да се мери с най-хитовите заглавия, въпреки скромния си състав. Те са решили Hellblade да струва наполовина толкова, колкото големите игри, но пък и да бъде с два пъти по-кратко време за изиграване.

„Саможертвата на Сенуа“ изгледа доста интересна. В нея са преплетени келтска и норвежка митология. Главната героиня се отправя на пътуване с много високи лични залози през адски свят, създаден от преплитането на реалността и кошмарите й. В трейлъра по-горе вече видяхте колко омешани са двете в нейната глава, а по-долу ще видите и как се отразява това на геймплея. Гласовете в главата й й помагат в битките, но и удрят по самочувствието й. Не изгледа лесно да се бориш за любимия си в такова състояние…

Ninja Theory са сравнително малко студио, но имат известни опит и успехи зад гърба си. Първата им игра е пусната през 2003 г. за Xbox, Kung Fu Chaos. През 2007 те издават най-известната си игра, Heavenly Sword, в която системата за битки е в „свободен стил“. За това си постижение те получават 5 награди Develop Industry Excellence.

Hellblade: Senua’s Sacrifice е проект, който обединява целият им натрупан опит досега и го пренася на следващо ниво. Стискаме палци продуктът да е добър и успешен, а нестандартната атмосфера да бъде оценена от геймърите.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Дотук виждам само положителни ревюта за тая игра и ми изглежда все по-яка. Айде някой да я пробва и да сподели мнение 🙂