cw-logo  120730190655

CW готви четири нови сериала

Римейк на „Розуел“, свръхестествен процедурен сериал „Мъртъв отвътре“, още една адаптация на комикси с име „Проект 13“ и история за обитавана къща „Откровение“.

Тийн-ориентираната американска телевизия The CW работи по четири нови сериала с фантастични елементи. Кой от тях ще бъде реализиран и кой ще си остане само на пилотна фаза – бъдещето ще покаже.

Плакат на "Розуел" от 1999 г.Първият проект е римейкът на сериала от края на 90-те години Roswell. Но вместо фокусът на историята да бъде драмата на тийнейджърите в посетеното от НЛО градче, тук ще става дума за актуалната тема имиграция. Но не на хора-бежанци, а на извънземни. Новата версия се ръководи от Карина Адли Маккензи (The Originals) и отразява действителността на щат, граничещ с Мексико. Сюжетът ще се фокусира върху дъщерята на нерегистрин имигрант, която се завръща в Ню Мексико и се свързва отново с момчето, което е харесвала в гимназията. Въпросното е ченге и извънземно, което е прекарало живота си криейки се в туристическата индустрия на Розуел. Те ще разпалят отново приятелството си, ще разследват паранормални явления, и ще се изправят както срещу правителствени конспирации, така и срещу расизма и неговите проявления в съвременното общество.

Второто начинание също ще се старае да бъде традиционно – процедурен сериал, в който главната героиня е полицайка с умряла кариера, която оцелява след експлозия, убила по-големия й брат, известен детектив. Призракът му обаче се завръща при нея и не само започва да й помага да разследва престъпления, но и да преосмисли живота си. Двамата трябва и да разберат каква е недовършената му работа, която задържа духа му в нашия свят. Dead Inside се разработва от Кейти Лавджой (Miranda’s Rights, Dracula) и Бил Лорънс (Scrubs, Cougar Town). Най-вероятно ще се акцентира на полицейския, а не на свръхестествения елемент.

Изображение с име: project-13-1Третият кандидат за реализиране е Project 13, разработван от Елизабет Банкс и Дейган Фрайклинд (Bitten). Той взима героите си от… познахте, комикси на DC. Трейси Търтийн е учена на двадесет и нещо години, която вярва в паранормалното и открива, че притежава супер-сетива. Тя започва да работи със скептичния си баща, Теранс Търтийн, с когото ще разследват мистериозни случаи на паранормални и необяснени феномени. В комиксите персонажите принадлежат към същата вселена като Стрелата, Светкавицата и останалите, така че е много вероятно да ги видим като поредното разклонение.

За финал имаме Epiphany, разработван от Шон Леви (Stranger Things), Спенсър Коен (Extinction), Ана Холбърг и Лий Толанд Кригър (The Age of Adaline, Deadly Class). В него ще се разказва за обладана къща и ще се търси стил между Стенли Кубрик и Агата Кристи – психологически трилър за група надарени непознати, които са наети да разгадаят сложен код в стените на старо имение. Щом се споменава за Агата Кристи, значи ще става дума за убийство в къщата, като присъствящият в групата убиец ще бъде разкрит до края на сезона. Подхвърлянето на името на Стенли Кубрик е твърде амбициозно за CW, но загатва, че ще се търси по-нестандартен подход.

Честно казано, на базата на тези описания „Проект 13“ изглежда с най-много шансове да стигне до поръчка за цял сезон, но винаги е възможно да бъдем изненадани.

 

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата