Black-Cat-and-Silver-Sable

Кои са Силвър, Блек и Морбиус, живият вампир?

Sony ще правят още филми от вселената на Спайдър-мен.

Ако сте фенове на комиксите, сигурно сте наясно със сложните отношения между Сони и Марвел относно Спайдърмен. Човека-паяк е от комикс на Марвел, но Сони са купили правата за него преди години и все още ги държат. Сделката между двете гигантски компании, довела до „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ беше безпрецедентна за индустрията и позволи героя да се употреби максимално добре, за да останат всички доволни.

Изображение с име: image-credit-marvel

Въпреки това обаче, Сони не са напълно задоволени, тъй като им се налага да си делят печалбите. Затова следващата им цел е да вземат другите герои от комиксите за Спайдър-мен и да направят филми (защо не и собствена вселена) с тях – така правата ще продължат да се употребяват, но без от Марвел да се мешат. За съжаление, и без самия Спайдър-мен да участва в новите продукции. Засега изглежда, че може и да им се получи – феновете се вълнуват за предстоящия „Венъм“ с Том Харди и липсата на Човек-паяк може да не се отрази негативно на филма, очакван през октомври 2018.

Сега е ред на други персонажи да оглавят свои собствени продукция и това са Силвър, Блек и Морбиус, живият вампир.

Филмът Silver and Black ще излезе през февруари 2019 година. Той ще е посветен на героините Silver Sable и Black Cat (Сребърният семур и Черната котка). Режисьор е Джина Принс-Битуут, която вече работи по Cloak and Dagger. Още не са известни сценаристите и актрисите за главните роли, но с по-малко от година и половина до премиерата, новините скоро ще започнат да валят.

Силвър Сейбъл е наемница, която лови военни престъпници. Тя е лидер на Дивата глутница и директор на корпорацията Силвър Сейбъл Интернешънал. Въпреки че е имала конфликти с неколцина супергерои, тя се води от добрите и често помага на Спайдър-мен в комиксите. Блек Кет пък е по-лабилна – тя е била враг, съюзник и любовница на Спайдър-мен. След травма в юношеството, тя се обучава на различни умения и бойни изкуства и поема по стъпките на баща си – един от най-известните крадци, познат като Черната котка.

Изображение с име: Morbius_The_Living_Vampire_Vol_2_1_Ed_McGuinness_VariantВ отделен филм, чиято премиерна дата още не е известна, ще бъде представен Morbius, the Living Vampire. Сценарият за него вече е написан от Бърк Шарплес и Мат Сазама („Пауър Ренджърс“, „Боговете на Египет“, „Последният ловец на вещици“ и „Дракула: Неразказан“), а режисьор и актьор тепърва ще се търсят.

Морбиус се появява в комиксите за първи път през 1971 г., в първия брой на The Amazing Spider-Man, който не е писан от Стен Лий. Майкъл Морбиус е нобелов лауреат по биохимия, който без да иска се превръща в псевдовампир след експериментално лечение с кръв от прилепи. От този момент нататък той мрази слънцето и се нуждае от кръв, за да оцелее. Но технически погледнато не е мъртъв, а и религиозните символи не му влияят.

Честно казано, дори и най-върлите комиксови фенове нямат високи очаквания за тези филми, а какво остава за хората като мен. Сони изглежда са обзети от алчност и са готови да остържат и дъното на варела, само и само да изцоцат максималното от правата върху комиксите с Човека-паяк. Предстои да видим дали компанията ще съумее да заснеме нещо свястно с персонажите или това ще бъде поредният им провал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата