Apple ще финансира космическа драма от Рон Мур

Роналд Д. Мур ще прави сериал за технологичния гигант.

Роналд Д. Мур се завръща към космоса, който го направи известен! След като прекара последните години върху „Другоземка“, а преди това удари на камък с „Хеликс“, режисьорът и сценарист ще прави драмитичен сериал, чийто сюжет се развива в космоса, за Apple. Негови помощници ще са Мат Волпърт и Бен Недиви, които са изпълнителни продуценти на сериала „Фарго“.

По-рано тази година Apple решиха да вложат част от огромните си печалби за последните тримесечия в развлекателния бизнес. Заделени са 1 милиард долара, които да се инвестират във филми и сериали, предназначени за Apple TV. Те не планират да се конкурират с вече установените стрийминг гиганти Netflix и Amazon веднага, но все пак ще се постараят да заемат достоен пазарен дял. Инвестицията в Роналд Д. Мур е първа стъпка от това начинание.

Рон Мур стана известен с „Бойна звезда Галактика“, въпреки че и преди това е работил по различни сериали, включително няколко епизода от разклонения на „Стар Трек“. Сега талантът му ще бъде оползотворен отново, като поръчката на Епъл е за цял сезон, а проектът все още дори си няма име. Малко е известно за него, освен че ще се развива в алтернативна вселена, в която космическата надпревара не е свършвала с края на Студената война през ХХ век, а е продължила. Как би изглеждала Земята при едно такова развитие? Мур и Apple TV ще ни покажат в недалечното бъдеще.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |