bryan-cranston-philip-dick

Рон Мур и Браян Кранстън правят сериал по Филип К. Дик

Проектът е антология от 10 епизода по разкази на известния фантаст.

Philip-K-Dick-Art-Painting-Blade-Runner-Ubik
Портрет на Филип К. Дик, починал през 1982 г.

Не е лош момент да си сериаломан, който е и фен на Филип К. Дик. Освен „Човекът във високия замък“, на който чакаме втори сезон, скоро ще гледаме и друг телевизионен проект по негови творби – антологията в 10 епизода Electric Dreams: The World of Philip K. Dick.

Роналд Д. Мур, известен с римейка на „Бойна звезда Галактика“ и тв-адаптацията на „Другоземка“, ще прави сериал по разказите на популярния фантаст. Ще му помага Браян Кранстън („В обувките на Сатаната“, „Малкълм“), който ще играе главна роля (в поне един от епизодите) и ще бъде изпълнителен продуцент. Поръчители са Sony Pictures Television и английският Channel 4 – последните ще излъчат първи сериала, а първите ще го разпространяват и в други държави.

Всеки епизод ще бъде самостоятелна драма, адаптирана и модернизирана за световната публика от екип американски и британски сценаристи по разказ на Филип К. Дик. Сериалът ще демонстрира пророческите виждания на автора и ще отдаде уважение на вечната актуалност и популярност на творбите му.

„Това е сбъдната електрическа мечта“, казва Браян Кранстън. „Много сме развълнувани за възможността да изследваме и разширим вечно зелените теми в невероятните творби на този литературен майстор.“ Рон Мур пък допълва: „Като дългогодишен фен на Филип К. Дик, за мен е невероятна чест да бъда част от този сериал. Неговите разкази са съкровище от материал за творците.“

„Електрически мечти: Светът на Филип К. Дик“ може би ще бъде готов още тази или следващата година, а талантът, събран за него, е доста голям (включени са и изпълнителни продуценти на „Човекът във високия замък“ и други известни жанрови сериали). Стискаме палци да бъде толкова добър, колкото с е очертава!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата