V става на филмова трилогия

Създателят на „Посетителите“ ще прави историята наново, но за кино и с голям бюджет.

Помните ли сериала V? За нас е специален, защото той беше вдъхновение за създаването на SciFi.bg през далечната 2010 г. Оригиналният сериал от 1984 г. пък е бил толкова популярен, че във Великобритания е имал по-висок рейтинг от Олимпийските игри. Въпреки че и двата сериала не издържат повече от 2 сезона, те остават култови хитове. Продукцията от 1984 е била хем твърде скъпа (поради което са я спрели), хем с недостатъчен бюджет, за да разкаже историята, която създателят Кенет Джонсън си е представял. Тази от 2009 пък не случва на сценаристи – добри хрумвания за сюжетни обрати се редуват с клишета и фрапантни недомислици. И все пак, сериалите продължават да се помнят и обичат дори днес.

Именно това е причината сега да се появява инвеститор, който е готов да направи римейк на историята като „епичен разказ“ за кината. Студиото се казва Desilu Studios и е готово да вложи голям бюджет за поне един филм. Сценарист и режисьор остава Кенет Джонсън, който казва: „Очаровани сме от това, че ще обединим усилия с Дезилу, за да пренесем безвременната – но и навременната – история за съпротивата срещу тиранията в ХХІ век… „Посетителите“ ще е първа част от трилогия за кината, която ще представи пълният епичен разказ така, както винаги съм си го представял“.

Интересно е, че това студио е сравнително неизвестно, така че потенциалът му за голям бюджет и широко разпространение е меко казано съмнителен. Името е взето от някогашните Desilu Productions, които са направили куп легендарни сериали през 60-те – „Аз обичам Люси“, „Стар Трек“, „Мисията: невъзможна“ и др., но са били продадени през 1967 г. Липсата на повече информация, свързана с това име, прави цялата новина леко съмнителна, но въпреки това потенциалът за добре направена трилогия по V поражда у нас вълнение и надежди. Стискаме палци да се получи!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Миро

На мен пък грам не ми липсва, беше почнал да става много ПОП , предвид че бяха направили един каст предимно разчитащи на красотата на героите от колкото на актьорските им заложби,…. естествено трябва да има и такива ама то не мога се сетя за един актьор в сериала, който да кажа „Е евала на този/тази как играе “ , не тръпна в очакване със сигурност, но ако излезе реално ще го прегледам да видим как са го докарали поне на филм. 😉

Славяна

Спомням си когато загледах „V“, че ми беше много странен, но пък беше един от първите ми сблъсъци с фентъзи сериали и общо взето от там тръгна – супергерои, извънземни, вампири, всичко, което не е човешко го гледах 😀 Естествено много ме беше яд, че го спряха. И аз стискам палци да се получат добре новите филми.