alita battle angel

Коя е Алита?

Нов трейлър за филма „Алита: Боен ангел“.

Първият трейлър за Alita: Battle Angel излезе още през декември 2017 година, но беше толкова невпечатляващ, че дори не си направихме труда да го отразим. Той показа само главната героиня – робот с човешки мозък и големи очи като от японско аниме и нищо повече. Сега имаме малко по-пълноценно рекламно клипче, от което придобиваме нормална представа за филма, в чиято продукция е замесен самият Джеймс Камерън.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Джеймс Камерън и Джон Ландау (създатели на „Титаник“ и „Аватар“) представят една адаптация на популярната японска манга „Боен ангел Алита“. Действието се развива през 26-ти век, а Алита (Роза Салазар) е женски киборг, открит на бунището от изобретателен учен (Кристоф Валц). Без никакви спомени от предишния си живот, с изключение на смъртоносното си бойно обучение, Алита става ловец на глави, преследващ опасни престъпници. Камерън е продуцент и сценарист, а режисьор е Робърт Родригес.

Както и сами се досещате, „Алита: Боен ангел“ е адаптация на японска манга. Камерън си е заплюл правата още през 2000 г., но покрай работата си за „Аватар“ така и не е направил нещо повече от концепции и сценарии. Усещайки, че скоро няма да е готов със следващите части на Avatar, той отстъпва проекта на други творци, които сега го довеждат до реализация.

Премиерата му у нас ще бъде на 21 декември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата