Тайните на проекта „Синя книга“

Сериал на History по истински случаи ще разкрива реалните досиета Х на САЩ.

History вече няколко години успешно се превръща от кабеларка за исторически документални филми в телевизия с разнообразно и интересно съдържание. Сериалът „Викинги“ им донесе много зрители, а митологичните свръхестествени елементи в него го вкараха и в нашия каталог. Сега историческият канал ще прави нов драматичен сериал, достоен за SciFi.bg.

Името му е „Проект „Синя книга“. Епизодите в него са по истински свръхсекретни разследвания на НЛО и паранормални явления в САЩ от периода 1952-1969 г. Вдъхновението идва от личните спомени на д-р Джей Алън Хайнек, колежански професор, нает от американските ВВС да оглави проекта „Синя книга“, разследващ хиляди случаи, над 700 от които са неразкрити и до днес. Всеки епизод ще бъде посветен на истинско досие, ще свързва теории и хипотези за НЛО-та с автентични исторически събития.

Дейвид О`Лери е създател на сериала и главен сценарист. В главните роли са Ейдън Гилън („Игра на тронове“), Майкъл Маларки („Дневниците на вампира“), Лора Менъл („Човекът във високия замък“), Ксения Соло („Изгубено момиче“), Нийл Макдоно („Стрелата“) и Майкъл Харни („Оранжевото е новото черно“).

Кадрите от трейлъра подсказват за смесица от Taken, Lore и The X-Files и впечатлението от тях засега е по-скоро положително. Личи си, че бюджетът е нисък, но явно ще има достатъчно мистерия, съспенс и фантастика (или реалност?), за да ни привлече вниманието поне за пилотния епизод, а защо не и за много години напред.

Премиерата на Project Blue Book ще бъде тази зима.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Drago

Супер – twin peaks all over 😉