5 коментара
Star-Trek-Discovery-Season-2-Poster

Star Trek: Discovery подновен за трети сезон, Arrow свършва наесен

Нов главен сценарист ще помага на Алекс Кърцман. Стрелата пък вероятно ще си замине при пресичането на сериалите от вселената му в края на 2019.

Изображение с име: star-trek-discoveryИзобщо не е изненадващо, че „Стар Трек: Дискавъри“ е подновен за трети сезон. Зрителският интерес към него продължава да е висок (тази година сериалът се доближи много повече до оригиналните серии, докато първият му сезон остави някои фенове разочаровани), покрай него се планират и други продукции, които на практика да изнесат на гърба си цялата платформа CBS All Access (а у нас да уплътнят Netflix), въобще сериаловата вселена Star Trek изживява нов ренесанс.

Заслугата (или вината – мнения има различни) за промяната на курса в новия сезон е на Алекс Кърцман – той пое юздите от освободените Гретчен Берг и Арън Харбъртс. Главният сценарист в момента остава такъв и догодина, но си взима и партньорка – Мишел Парадайс, която сега е на ниво обикновена сценаристка. „Мишел се присъедини към нас по средата на втори сезон и енергизира стаята на сценаристите с феноменалните си познания по Трек“, казва Кърцман. „Нейното владеене на детайлите от образите и сюжетите, нейните мотивация и фокус вече са незаменими в създаването на Трек-история, а свежата й перспектива задържа погледа ни напред. Горд съм да кажа, че Мишел и аз вече официално ръководим Дискавъри заедно“.

Дали това означава, че Кърцман си освобождава повече време, за да ръководи цялата Трек-вселена? Все пак е ясно, че тепърва ни чака експлозия от сериали.

Изображение с име: arrow787Изненадваща е обаче новината за края на сериала „Стрелата“ със следващия му сезон. На всичкото отгоре, само с 10 епизода, вместо обичайните над 20. За щастие на феновете, това няма да повлияе на многото му разклонения, които си продължават по план.

„Беше трудно решение за взимане, но като всяко трудно решение през последните 7 години, то е в най-добрите интереси на „Стрелата“. Трогнати сме от факта, че Arrow роди цяла вселена от сериали, които ще продължат още много години. Развълнувани сме, че ще направим заключение, което да почете сериала, героите му и наследството му, и сме благодарни на сценаристите, продуцентите, актьорите и, най-важното, на невероятния екип, който поддържа нас и сериала през последните седем години“, казват изпълнителните продуценти.

Със сигурност решението не е на телевизията, а на самите продуценти и сценаристи – по-рано беше обявен пълен осми сезон на „Стрелата“, рейтингите му все още са много добри и го поставят на второ място от всички продукции в съответната вселена. Факт е, обаче, че Arrow отдавна започна да се изчерпва, а вероятно и в екипа, включително главните актьори, е натрупана известна умора от интензивната работа по него. „Да играя Оливър Куин беше най-великият професионален опит в живота ми… но не можеш да си супергерой завинаги“, казва Стивън Амел, с което сам намеква, че подкрепя решението. Отдавна се знаеше, че договорът му изтича през тази година, а и с предстоящия сериал „Батуоман“ бройката щеше да нарасне прекалено много. Функцията на „Стрелата“ беше да започне като по-приземен вход на феновете в супергеройската вселена, но с успеха на другите практически използващи магия герои, включително рейтинговия шампион „Светкавицата“, такава скромност откъм супергеройски фентъзи елементи вече не е необходима.

Как точно ще свърши сериалът, предстои да видим, но много зрители предполагат, че Стрелата ще направи саможертва, за да спаси света в предстоящото събитие-пресичане „Криза на безкрайните Земи“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата