Стоте отиват на нов свят

The 100 – Трейлър за сезон 6.

Гледате ли все още The 100? В опитите си постоянно да се преоткрива и променя, сериалът се реши на някои доста абсурдни обрати през годините. Това не му попречи да бъде от малкото сериали, регистриращи ръст на броя зрители между четвърти и пети сезон (в условията на постоянен отлив на зрителите от телевизията и пренасочването им към стрийминг-платформите). В шести сезон обаче се очаква загърбване на старите истории и ново начало… Вижте сами от трейлъра:

Трейлърът дори си позволява да нарече шести сезон „Книга втора“, намеквайки че сериала го чака дълго и светло бъдеще. Разбира се, въпреки че светът, на който героите се озовават, е доста различен от тънещата в радиация Земя, нещата няма да са чак толкова променени – Кларк и компания са хора и винаги ще носят конфликти със себе си. На всичкото отгоре, не всички кланове на новата планета са толкова цивилизовани, колкото главния. Има и мистериозна зелена енергийна стена, която много напомня на познатите ни радиационни бури. Най-новият елемент ще бъде „психозата на затъмнението“ – при всяко слънчево затъмнение хората на планетата ще полудяват.

Новият сезон започва на 1 май българско време.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
24 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Владимир

Ето отново – пак някой ми казва какво съм ДЛЪЖЕН да харесвам.Няма нищо,това са последните напъни на отиващия си либерализъм.

А хората никога не са били равни в цялата писана история,потвърждава го и науката.Защо иначе изследванията за степента на интелигентност свързани с расата са неофициално забранени?
Интересно ми е,някой от вас да е чувал за световно известен художник или скулптор негър?

Мисля и аз да приключвам по темата,за това за последно ви казвам – имате правото да харесвате или не който или каквото си искате,въпреки опитите да ограничат или направо премахнат това право.Не позволявайте да го направят.

Петър Атанасов

По тази логика, че „негри,геьове и евреи“ не искат нищо да забраняват, а само да бъдат признати за равни на останалите. Докато расисти, сексисти и хомофоби обиждат, мразят и искат да забраняват правата на различните от тях. И наричат всичко, което предполага, че хората могат да са равни и тези признаци да не определят тяхната стойност, либерална пропаганда, която им се дава „насила“ (сякаш някой с пистолет в слепоочието те задължава да я гледаш). И виж как сам взимаш само каквото ти хареса, та да ме наречеш диктатор (а дори не искам да те банвам, както един истински диктатор би направил и както мен неведнъж са банвали от „консервативни“ сайтове при първото (далеч по-цивилизовано) изявяване на несъгласие с тяхна теза). Казах, всеки е свободен да не харесва каквото иска, но в някои случаи това не е само свобода, а простотия. Така че да, ако избираш да си арогантен простак, никой не може да те спре. До момента в който не застанеш до друг човек и не му кажеш, че мнението му не струва или е по-низш от теб или не е хубаво да го включват във филми и сериали, само защото е чернокож, гей или жена. Тогава нарушаваш неговата свобода, неговото човешко достойнство, а това вече не е приемливо. И е напълно нормално свестните хора да се опитат да те ограничат, да те напсуват дори, за да помогнат на уязвимите, които всеки ден се изправят срещу такива простаци, че и по-страшни.

Приемам коментарите на Миро и Нед, наистина няма смисъл да ти се отговаря повече. Сега си го позволих само защото зададе конкретни въпроси, но е за последно. Ти ако искаш продължавай да си рантваш.

Владимир

Разбира се че е насила,преди 5 години ги нямаше тия изпълнения в киното.И малко ми е късно да пораствам минал съм Христова възраст,виждам и разбирам всичко.И в чужбина съм бил,и ако мислите че и там много обичат малцинствата,пак си помислете.Например преди не ми пукаше да гледам чернокожи в киното,дори и в главни роли.Сега вече ги прескачам защото се оляха с тая пропаганда – за която между другото не пиша само аз.

“ Важно е обаче да не сме расисти, сексисти и/или хомофоби“

Доста диктаторски казано.Правото на личен избор къде е? Не трябва ли АЗ да решавам кой да харесвам и кой не? Защо някой друг да ми го налага?

Защо някои да могат да не харесват расисти, сексисти и/или хомофоби“,а други да НЕ могат не харесват негри,геьове и евреи?
По коя логика?

Миро

Не толкова отдавна пак се водеше същия спор със същия човек …. и тогава и сега решението е едно – просто игнор и толкова 😉

Петър Атанасов

Ееее, нека не прекаляваме. Никого няма да гоним, но да, нищо не се прави насила и като цяло Владимир е прекалил с пропагандата от телевизии Скат и Алфа. Ще мине време, ще порасне, ще попътува в чужбина и ще види, че нещата не са точно така, както баща му и аверите казват, когато седнат на маса с ракията и сланината. Така или иначе, свободни сме да не гледаме даден сериал, както и да не го харесваме по каквито искаме причини. Важно е обаче да не сме расисти, сексисти и/или хомофоби, защото това вече не е свобода на изразяването и мнението, а простотия. Все едно някой чужденец да каже „ех тия българи, гледай колко са нахални, бутат се навсякъде, омръзна ми да ми се натрапват насила да ги гледам по улиците. Да си седят в тяхната държава и да не излизат никъде, че са ми много неприятни“.

Нед Ласков

Ами като ти е толкова мозъка, много ясно, че разни неща, които гледаш и слушаш по телевизията и в Интернет, ще те „карат НАСИЛА“ 😀 Само дето по всяка вероятност не са нещата, които мислиш. Мислещите хора, с морал, чувство за справедливост и поне малко емпатия могат сами да си формират мирогледа и да си го адаптират с времето и опита, който трупат.
Както казах преди – спри да коментираш, само се излагаш, на никого тук не му дреме за мнението ти. Със същия успех можеше да ни говориш как Земята е плоска, не трябва да си ваксинираме децата, глобално затопляне няма и как генерираш ток на квантово ниво 😉
А всички ние е крайно време да те игнорираме напълно, че да вземеш да се разкараш от хубавото ни сайтче в по-обозримо бъдеще.

Владимир

Да не би нещо да съм ДЛЪЖЕН да харесвам обратни и чернокожи? Къде ми е правото да си харесвам каквото и който си искам? В момента нямам такова,карат ме НАСИЛА.
Ако наистина не виждаш проблем в това – почти те съжалявам.Почти.

рин

Добре, че си го пропуснал дечко, можеше и да стане човек от теб, ако не беше. Хай Хитлер!

Владимир

Добре че съм го пропуснал тоя ДС9.Сега вече съм сигурен че няма и да го гледам.
Още по добре че и тая мода с модерните глупости ще мине.И всичко ще се върне постарому.
Според мен трябваше да минен и през тоя период,за да не се повтори никога повече.Сега в момента тая пропаганда е насила – режисьорите не щат продукцията им да се превръща в гей-порно,актьорите не щат да се натискат с други актьори от собствения си пол,зрителите също не щат да гледат гей изпълнения,това не може да е безкрай.И ще спре.
Първите два епизода на стоте вече са по българските „страници“

Петър Атанасов

Не знаех, че Лорка и Пайк са жени азиатки, а първият офицер Спок е жена чернокожа 😀 А тактическият офицер робот с какво точно ти лъха на политкоректност? А Стар Трек сериалите с капитани чернокож и жена, защо никой не обвинява в прекомерна политкоректност? ДС9 капитан – черен, първи офицер – жена, главен офицер по сигурността – аморфно асексуално същество, научен офицер – жена с мъжки червей в нея, която се целува с други жени. Ама не, коренно различно е 😀

Да не говорим, че за първия Стар Трек въобще не ме разбра – той не е стигнал до днешния Дискавъри само защото не е могъл да си го позволи. Уцелил е много точно ръба на границата, която може да достигне за времето си. Тогава самото присъствие на жени и чернокожи на един кораб е било скандално. Днес Дискавъри е даже много по-далеч от тази граница, защото хич не е първият филм или сериал с преобладаващо небели и немъжки главни герои, че и двойка гейове, какъв ужас. Но понеже е много модерно всички да сме консервативни и да скачаме срещу всичко либерално като заплаха за изконните ни ценности и мъжественост (сякаш либералното иска да унищожава каквото и да било), „хората“ надигат вой срещу Дискавъри. Същите хора, които си мълчаха на същите неща и то преди цели 20 години. И ако се съди по успеха на сериала, са далеч от мнозинство.

Ще отминат до няколко години политическите фактори и финансови източници, подклаждащи воя срещу политкоректността, и малко след това той ще спре. А следващите поколения няма да намират нищо скандално или необичайно в Дискавъри, така както днес никой и гък не казва срещу мястото на ДС9 в канона.

Владимир

В първия стар трек имало ли е двама мъже бял и черен (естествено) които през половината време пред камерата се целуват и говорят колко се обичат?
Ако е имало – от 50 години да сме забравили какво е това стар трек.
Като четеш коментарите в imdb и ти става ясно какво точно си мислят хората.

Само като видиш и кастинга – ясна е работата.Капитан жена(азиатка),1-ви офицер жена(чернокожа),главен инженер гей,главен лекар чернокож гей,тактически офицер робот … да,задачата „долу белите“ са я преизпълнили.

Знаеш ли че и в трилогията Хобит пак нямаше нито един негър?

Петър Атанасов

Представям си едно време Стар Трек какви критики е изяждал за политкоректност – все пак там е първата целувка между бял и черна, там за пръв път, и то плахо, представят утопично бъдеще, в което полът и расата нямат значение. Днес възприемаме тези неща като нормални отчасти заради него. Но неееее, Дискавъри било пропаганда, маскирано като сериал, пък старите серии са еталон за фантастика 😀

Неделчо Ласков А ти защо не си изобретил квантов електрогенератор, който да работи по други физични закони, а?! Къде спиш?!

Владимир

Ти явно живееш в алтернативна реалност,в която прогаганда в киното и телевизията няма.Има,и дразни.
Наистина ще правят сериал по Властелина.В трилогията нямаше нито един негър,сега 90% съм сигурен че още в първи епизод ще видя някой с черна кожа.И зарязвам сериала.
Не стига че едва се отървахме Цири от Вещера да е чернокожа,сега и това.

Нед Ласков

Владимире, най-добре спри да коментираш, че толкова тъпотия не бях чел от сутринта, когато видях статията на 24часа за това какво щяло да генерира ток за оня блок 😀

e01

Явно не съм само аз който да смята, че тая модерна либерална политика измества фокуса към себе си, и фантастичното става просто елемент. Но пък може да съм от малкото които харесват Вселена 👽

Владимир

Дискавъри не е стар трек сериал а пропаганда,маскирана като сериал.Какво следва – нов сериал по Властелина,в който фродо е негър,арагорн азиатец а гандалф се заглежда по джуджетата?
Мъчат се да ни направят либерални и политкоректни като вкарват етническите и сексуални малцинства в киното и телевизията,но като всяко нещо насила резултата е точно обратния.В момента расизма и хомофобията са във възход,точно обратното на това на което се надяваха.
Лично при мен – като ми напълнят филмите и сериалите които гледам с негри и геьове – няма да ме накарат да ги харесам.Дразни ме.
И не съм само аз.

Миро

Говори си квото искаш мен Дискавъри с всеки сезон повече ме радва… изумителни ефекти за сериал, интересни истории и доста внимание към детайлите, личи си, че имат бюджет хората… що се отнася до полит-коректността в Холивуд тези дне… да яко е има и даже те самите си признават че не може да се филмира сценарии без нещо модерно и политически коректно ориентирано в него, което е мега глупост и убива доброто кино за съжеление…

Владимир

Модерните глупости ги вкараха в 4-и сезон на 100-е,и ги спряха в пети.Затова сериала пак тръгна нагоре.
Не виждам как ще е толкова зле в 6-и че да го спрат.Така че и сезон 7 ни е сигурен.
Относно пропагандата – има я и още как.Последните години оскарите например отиват при филми за чернокожи и обратни.Върха беше преди 3-4 години,когато филм на годината стана някаква драма за представи си,чернокож гей.Случаеност?
Експанзия – страхотен сериал.Как пък първите два сезона изкараха без лесбийка в състава,а в трети се появи такава? Случаеност?
За дискавъри не ща и да почвам.Тоя сериал е пълна гавра със стар трек.Преди години ако помниш точно Вселена закопа Старгейт сериалите.Единствената причина същото да не се случи със стар трек е че тоя път си взеха поука и правят нещо ново със капитан Пикар.Случаеност?

Въобще – как пък един сериал не остана без негри и геьове?
Искам да разпускам с нещо интересно,а навсякъде либерална пропаганда

Петър Атанасов

Има си причина, да – телевизията, по която се излъчва, най-вече. Аз лично го зарязах на трети сезон, оляха се с простотиите. Рейтингите не са всичко. Свръхестествено да не би да заслужава 15-те си сезона?

И спри да виждаш пропаганда навсякъде, не е здравословно 🙂 По твоята логика и Стоте е пропаганда – има силни жени, силни чернокожи и силни хомосексуални персонажи, понякога накуп в един герой. Как не си го заплюл още на втори сезон, не знам 🙂

Владимир

Сигурно се шегувате.Има си причина да е на 6-и сезон,и с 90% вероятност за седми.По добър е от Експанзията (който не удържа на натиска и вкара гей пропагандата в трети сезон),и е наравно със Видоизменен въглерод (втори сезон го пропускам,защото смениха главния актьор с негър-а ако той се окаже и гей,гаврата ще е пълна).
Дискавъри продължава напук на зрителите,много важно че не го искат – пропагандата трябва да продължи.Да не е случайност че капитан Пикар ще спасява стар трек вселената със нов сериал?

А 100-е ако направи още два успешни сезона,направо го слагам на първо място,заедно със сай фай сериала номер едно за всички времена – Stargate SG-1

Monevwww
Monevwww

Този сериал започна добре – 1ви сезон беше добре и интересен – оригинална идея, герои, които умираха ..даже твърде често, мистериозен враг. 2-ри приемлив,…после стана боза, все пак 5-ти ме изненада приятно, та ще гледам и Новата планета

Петя Ивайлова

Втори сезон на Дискавъри не е кой знае какво, но пак е по-добър от този сериал.

Владимир

Всеки сезон е по добре от предишния,разбира се по броя на зрителитеЗа разлика от извращения като дискавъри,които продължават да копаят дъното.

Нед Ласков

Това май ще е следващият сериал, който няма да изгледам до край…