20 коментара
the 100 4

The 100 завършва със стотния си епизод

Седми сезон на сериала ще бъде последен.

Изображение с име: the_100Сериалът „Стоте“, който започна през 2014 година, ще завърши със седмия си сезон през 2020 г. Той ще има 16 епизода и така последната серия ще се окаже точно стотната.

Новината излезе от туитъра на главния сценарист Джейсън Розенбърг, който благодари за възможността да завърши сериала според собствените си виждания. Постът е събрал над 7000 харесвания, а феновете пишат в коментари какво очакват да се случи в последните серии.

Драматичният пост-апокалиптичен тийн сериал е базиран (бегло) на поредица от книги (също озаглавена „Стоте“) от Кас Морган. Историята започва с група престъпили законите тийнейджъри, които са изгонени от космическата си станция обратно на Земята, изоставена след ядрен апокалипсис. Оказва се обаче, че планетата е обитаема и на нея се развива нова история. Много от персонажите в първи сезон вече не са сред живите, но все пак има едно запазено ядро. Елайза Тейлър и Боб Морли, които играят съответно Кларк и Белами, редовно са номинирани за Teen Choice Awards, а сериалът редовно е хвален за обратите и темпото си. В шести сезон, който съвсем скоро ще завърши, историята преживява лек рестарт, в който оцелелите персонажи се озовават на нова планета.

Телевизията, по който The 100 се излъчва, The CW, много рядко спира своите сериали, но тази година тя обяви последни сезони за много от най-хитовите си продукции. „Свръхестествено“ свършва с 15-тия си сезон, а „Стрелата“ – с 8-мия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата