9 минути трейлър за Death Stranding

Странната високобюджетна игра на Kojima ще излезе през ноември.

От години се говори за предстоящата игра Death Stranding, в която светът изглежда наистина странен и фантастичен и за която са използвани образите на Норман Рийдъс, Мадс Микелсен и Гийермо дел Торо. Досега бяха пускани какви ли не клипчета и трейлъри, но от тази седмица имме пълен 9-минутен трейлър, който показва повече от сюжета, злодея и геймплея, макар и без да разкрива прекалено много.

Явно, каквото и да са тези черни маслени фигури (Призраци? Извънземни? Проявления на нечие болно съзнание?), те са причинили края на цивилизацията. Светът е покосен от дъжд, който кара всичко, до което се докосне, да остарява. Затова хората ходят в пластмасови костюми, които да ги предпазват. Като цяло обаче малцината оцелели живеят в изолация. Главният герой е натоварен със задачата да възстанови Америка, въпреки че сам не вярва в потенциала си за успех. Мадс Микелсен е злодеят и той (или негов двойник?) явно е свързан по някакъв начин с въпросните същества, наречени BT.

Според създателя си, Хидео Коджима, Death Stranding е „изцяло нов тип екшън игра“. Целта на играча е да свързва изолирани градове един с друг, а също така и различни играчи от целия свят, въпреки че второто все още е мистерия как и защо ще се прави. В трейлъра виждаме и други елементи от геймплея, като удължаващи се стълби и бой с куфарчета…

Най-интересното е, че ако главният герой умре, това не е краят за него. Вместо това, душата му се пренася в някакво Чистилище, където той трябва да намери душата си. Именно там върлува и злодеят. Всяка смърт ще влияе на развитието на историята, така че умирането няма да е фатално, но все пак е препоръчително да се избягва.

Death Stranding е една от последните големи игри, която ще излезе за PS4 – в недалечно бъдеще очакваме PS5. Премиерната дата е 8 ноември тази година.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |