bsg1

Нова „Бойна звезда: Галактика“?

Сам Есмаил ще прави нов сериал в познатата вселена

Изображение с име: Battlestar-Galactica-1От години се появяват новини за пълнометражен филм, рибуут на „Бойна звезда: Галактика“. Съмнително е дали проектът някога ще бъде осъществен. Затова пък само преди няколко дни от Юнивърсъл излезе новина, че компанията е поръчала сериал „Бойна звезда Галактика“ за новия си сайт за стрийминг, наречен Пийкок. Проектът е оглавен от Сам Есмаил – създател на известния сериал „Г-н Робот“.

Поръчката не е за пилотен епизод, а направо за първи сезон, което означава, че на режисьора и сериала се гласува голямо доверие. Новината е интересна и заради неизвестните, с които е свързана. Както феновете знаят, сериалът от 2003 г. „Бойна звезда: Галактика“ е нова версия на по-стара космическа опера със същото име. В такъв случай е логично да се запитаме дали става дума за рибуут на рибуута?? Часове след оповестяването на новината, самият Сам Есмаил отрече това в профила си в Туитър – там той оповести, че е голям фен на творението на Рон Мур и не иска да разваля съвършенството. Вместо това, той иска да създаде нова история в същата вселена, като остане верен на духа на БЗГ (имайки предвид сериала на Мур, а не по-ранната версия).

Изображение с име: Screenshot_2019-09-17 Battlestar Galactica Reboot, From Creator of Mr Robot, in the Works at NBC's Peacock Streaming ServiceВ последствие се появи информация, че Есмаил сам е пожелал да „съживи“ сериала, след като е сключил сделка с Юнивърсъл (тоест идеята е била негова, а не му е наложена от работодателите му), както и че това се случва с благословията на Рон Мур.

Това, че Есмаил очевидно е огромен фен на новата версия на сериала, е много обнадеждаващо, макар че новините за подобни съживявания (били те римейци, рибуути или нещо подобно) напоследък са все повече, а резултатите рядко са добри. Сайтът Пийкок ще оживее през пролетта на 2020 г. Очакваме с нетърпение повече новини, които ще разкрият подробности около проекта.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата