2 коментара
bezstrashni prikazki

Време е за БезСТРАШНИ приказки

Нов български хорър-сериал започна в YouTube.

Интересен нов проект тръгна вчера по YouTube. Хорър-сериалът „БезСТРАШНИ приказки“ пусна първия си епизод, който вече е гледан от почти 500 души и има над 60 харесвания срещу нито един палец надолу. Пилотната серия се казва „Сънища от пепелта“ и разказва за свръхестествените преживявания на лекар-вдовец.

Имайте предвид, че сериалът не е стандартен – той е по-скоро аудио-книга, към която снимки, анимации и сцени с живи актьори се използват за илюстрация. Слушайте и гледайте внимателно обаче, защото в края на епизода има и загадка към вас…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Като за любителско клипче, реализирано от четирима души, епизодчето всъщност е доста добро. Не е холивудска продукция, но няма и как да бъде. Сравнено с българските опити за такива сериали, обаче, е на високо ниво. Личи си, че е работено със старание и отдаденост към проекта. Хрумването за задача в края на видеото пък е доста свежа и осигурява задържане на вниманието през по-протяжните моменти.

„БезСТРАШНИ приказки“ е творба на трима души. Стефан Маринов и Петър Хубеков се занимават с театър – актьори са в любителска театрална трупа „Талантино“ в Бургас. Историята е написана от тях, идеята за загадка към зрителите идва от страстта им към ескейп-стаите и желанието в бъдеще да направят своя. Ангел Стоянов е човекът зад камерата, който изцяло се занимава с техническата реализация – снимки, видео и аудио монтаж. В първи епизод участие взима и Николина Петрова, също част от „Талантино“. Трупата вече е позната на бургаската публика с постановки като „Хотел между тоя и оня свят“ на Ерик Еманюел Шмит и „Глупаци“ на Нийл Саймън. Стефан Маринов пък е финалист в предаването на БНТ „Кастинг“.

Идеята на проекта е да бъдат разказвани различни истории, повече или по-малко мистични, в които да е вплетена малка загадка за логика или наблюдателност, провокираща зрителя. Също така, всеки разказ ще остава с отворен финал, който да бъде изяснен в началото на следващия епизод. „БезСТРАШНИ приказки“ са отворени и към зрителите, които имат свои истории или предложения за сюжет, които биха искали да видят разказани под подобна форма. Ето и един от трейлърите, който излезе по-рано този месец.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За съжаление, епизодите ще се излъчват без програмна схема – когато са готови – така че не можем да ви кажем кога ще излезе следващият. Но ако ви допада видяното, абонирайте се за канала и YouTube ще ви праща известия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата