penny dreadful coa

I Am Not Okay with This и Penny Dreadful: City of Angels – спрени

„Не съм окей с това“ и „Ужаси в града на ангелите“ не доживяват втори сезон.

Изображение с име: i am not okay with thisНаред с останалото, днес ви носим и две скръбни вести – два сравнително нови сериала са спрени.

I Am Not Okay with This излезе по Netflix този февруари и дори си спечели немалко позитивни отзиви, макар и нашият да беше силно критичен. Уви, ако някой тийнейджър го е харесал, ще трябва да остане разочарован – повече епизоди няма да има. Стрийминг платформите не дават данни за гледанията на продукциите си, но щом се стига до спиране – работата е ясна. Интересното е обаче, че тук като причина за лишаването от втори сезон се изтъква не лошо представяне на сериала, а коронавирусът. Заради пандемията снимките стават по-трудни за организиране, а разходите по тях се увеличават. Това означава, че дори нов сезон на „Не съм окей с това“ да е изглеждал като потенциално добра инвестиция преди карантината, сега той би излязъл много по-скъпо, съответно става нерентабилен. В сериала се разказваше за не много умна тийнейджърка, която се бори с драмите на тийнейджърството и зараждащите се в нея суперсили. Все още можете да го гледате по Netflix.

Малко по-тъжна, но не и по-неочаквана е новината за спирането на Penny Dreadful: City of Angels. Разклонението на Penny Dreadful отиде в твърде нова посока, даде го по-пестеливо откъм темпо и уау-моменти и се занима с теми, които не са чак толкова интересни и актуални за широката публика. Като резултат, рейтингите му се оказаха доста ниски – едва 448 000 души са гледали първи епизод по телевизия Showtime в САЩ, а за последния са останали само 307 000. Това са си плачевни резултати отвсякъде, макар и да става все по-нормално кабелните телевизии да регистрират много ниска гледаемост. Въпреки че явно малцина харесват сериала, нашето ревю е положително. В него се преплетоха няколко сюжета, развиващи се в Лос Анджелис от 30-те години – историята на полицай от мексиканското гето и неговото семейство, на немски емигранти и на демонично същество в различни форми, опитващо се да пробуди злото у хората, подклаждайки страховете им. Можете да го гледате по HBO GO.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата