helstrom

Helstrom е спрян

Сериалът с персонажи от комиксите на Марвел е пълен провал.

Изображение с име: helstromСлучи се това, което беше ясно, че ще се случи, още преди сериалът да започне да се излъчва. Един от потенциално интересните проекти, свързани с Марвел, но не част от вселената на Отмъстителите – сериалът „Хелстрьом“, е спрян. Продукция на Hulu, подготвена още преди Дисни да купи Фокс (с което да консолидира още повече интелектуалната собственост на Марвел и да реши да изреже всичко, което не е пряко свързано с Отмъстителите), сериалът спира не само по корпоративни причини, но и защото не е привлякъл достатъчно зрителски интерес и абонати към стрийминг платформата, а критиците не се изказват никак ласкаво за него.

Според описанието от сайта на телевизия FOX, която излъчва сериала у нас, сюжетът се върти около Деймън и Ана Хелстрьом – син и дъщеря на мистериозен и могъщ сериен убиец. Двамата балансират сложна динамика помежду си, докато преследват и се опитват да заловят най-лошата и унищожителна част от човечеството, всеки със своите методи и умения. В комиксите те са деца на Сатаната, но сериалът променя този детайл, както и много други.

Десетте епизода на Helstrom излязоха в чужбина още през октомври, а у нас последният предстои да бъде излъчен. Надяваме се историята да е поне относително завършена, за да не останат малцината почитатели с отворен финал.

Феновете на Марвел все пак могат да са спокойни, тъй като Disney+ ще избълва цели 10 сериала по комиксови персонажи в близките години, а филмовата вселена скоро ще се завърне в превъзходно здраве, независимо от пандемията, затворила кината.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата