vikings valhalla

„Викинги: Валхала“ подновен за още два сезона

Vikings: Valhalla се е харесал на абонатите на Netflix.

Изображение с име: vikings valhalla„Викинги: Валхала“ има по-малко фентъзи елементи и от сериала-майка „Викинги“, който включвахме в сайта на косъм. Затова и вероятно това ще ни бъде последната новина за него. Но пък е хубава и обещава дълголетно здраве на продукцията.

Първи сезон явно е голям успех за Netflix и затова вече са му поръчани още цели два. Отзивите за сериала са позитивни, обективно той не е никак зле, но върлите фенове на „Викинги“ не са особено впечатлени, защото все пак има някои разлики със сериала-майка. 194 милиона часа е сумарното време, което абонатите на Netflix са прекарали със сериала само за първите му 9 дни. Той е достигнал топ 10 в 90 държави.

Сериалът се развива повече от 100 години след събитията от „Викинги“, когато имената на Рагнар, Лагерта, Бьорн и Ивар все още се помнят. Новите герои едва ли ще ги стигнат по легендарност, но те също се борят за своето място в света си. Брутализмите и алчността са все още постоянни спътници в живота на викингите, но разпространението на християнството и нежеланието на англичаните да търпят чужд народ на острова си раздира викингите на враждуващи половини, което е предзнаменование за края на тяхната доминация.

Въпреки че халюцинациите и фентъзи елементите не са толкова силно застъпени, „Валхала“ е по-малко исторически коректен дори от последните сезони на предшественика си. Мнозина се възмутиха от идеята чернокожа жена да управлява един от големите викингски градове, въпреки че сюжетът измисли повод и възможност такова обстоятелство да изглежда не толкова скандално. Важното е, че сериалът създава интересен свят, а историята му е по-фокусирана върху по-малък брой, но по-интересни персонажи.

Надяваме се двойното подновяване да не означава край след трети сезон, както се случва с много други продукции на стрийминг гиганта. Не можем да се ангажираме с прогноза кога ще видим следващите епизоди, но изглежда логично те да излязат по някое време догодина, може би дори в нейното начало.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата