1 коментар
Vikings-Season-5-Vikings

Vikings ще има разклонение по Netflix

Майкъл Хърст ще бъде изпълнителен продуцент на „Викинги: Валхала“.

Изображение с име: Vikings_S02P02,_LagerthaИсторическият сериал със свръхестествени елементи „Викинги“ ще завърши с шестия си сезон. Има време докато видим финала, защото първите десет епизода ще бъдат излъчени скоро, а вторите – чак догодина. Оказва се, че дори и след това няма да ни се налага да напускаме средновековна Норвегия – ще има сериал-разклонение!

Vikings: Valhalla се разработва от Майкъл Хърст (създател и на сериала-майка) и MGM Television, като правата за него са закупени от Netflix. Стрийминг-платформата и сега е заредена с епизодите на „Викинги“ в България, но ги пуска с доста голямо закъснение – почти година след излъчването им по History Channel. В чужбина пък дори правата са по други платформи като Hulu и Amazon Prime. Сериите на разклонението обаче няма да са достъпни никъде другаде. Главен сценарист обаче ще бъде не Хърст, а Джеб Стюард („Беглецът“, „Умирай трудно“).

„Викинги: Валхала“ ще се развива 100 години след края на оригиналния сериал. Герои в него ще са също известни викинги като Лейф Ериксон, Фрейдис Ериксдотер и Харолд Хардрада, както и норманският крал Уилям Завоевателя, в чиито вени също тече викингска кръв. Netflix направо са поръчали 24 епизода на историческата екшън-драма, като са платили доста скъпо за тях на наддаване с две други стрийминг-платформи.

Стюард вече пише сценариите, а снимките ще се проведат по някое време догодина в Ирландия (където се снимаше и „Викинги“). Очакваме с нетърпение да видим какво ще ни предложи разклонението и дали ще се превърне в също толкова голям хит.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата