2 коментара
Charmed CW Poster

Кървава баня по CW – масово спиране на сериали

Naomi, Charmed, Roswell New Mexico, Legacies, The 4400 са преждевременно прекратени.

Изображение с име: naomiКакто вече сме ви споменавали при предишни вълни от спирания на сериали, американската кабеларка за тийн-сериали The CW има финансови проблеми, повечето й продукции са на загуба и собствениците й отдавна готвят продажба. Поради това лекотата, с която телевизията подновяваше сериалите си преди, вече няма как да бъде поддържана и всички сериали са в риск. Вече го отнесоха няколко продукции от вселената на „Стрелата“, а тази седмица ставаме свидетели на истинска кървава баня – 7 сериала са спрени накуп, като пет от тях са фантастики, и то немалко от тях стъпващи върху дългогодишни франчайзи.

Първо, да продължим с DC-сериалите, тъй като те са най-голямата продуктова линия на телевизията. Там е отрязана „Наоми“. Сериалът тръгна тази година с 13 епизода, като двойният финал тъкмо беше излъчен преди 2 дни. Той е с клифхенгър, тоест сценаристите са били уверени, че ще имат още време да си продължат историята. Нищо чудно, предвид че сценариите са писани в последната хубава година на телевизията, когато новите продукции бяха подновявани почти независимо от количеството зрители, особено ако са от (или близо до) вселената на „Стрелата“. Уви, тази тяхна увереност им е изиграла лоша шега, защото втори сезон няма да има. Единственият друг сериал от тази вселена, чието бъдеще все още е неизвестно, е „Старгърл“ – тя тепърва ще излъчва третия си сезон и трябва да се вземе решение дали да има четвърти. Вероятно това решение ще бъде взето още докато сезонът тече.

Продължаваме с друго изненадващо спиране – това на „Вампири: Наследство“. Разклонението на разклонението на „Дневниците на вампира“ беше сред по-гледаните продукции на телевизията, имаше си твърда фен база, останала още от преди 13 години, когато за пръв път Нина Добрев и вампири започнаха тоталния хит The Vampire Diaries. Неговите финални епизоди все още предстоят – през юни. Останали са само три, като последният ще бъде след по-малко от месец, така че едва ли има време сценаристите и екипът да спретнат относително завършен финал, ако вече не са планирали такъв, но може и да се опитат. Джули Плек, която още от първия сериал насам ръководи франчайза, разбира добре ситуацията – „Днес е Червената сватба по CW“, пише тя в туитър.

Изображение с име: legaciesОттук нататък спиранията не са чак толкова шокиращи, предвид проблемите на телевизията и рейтингите.

Мнозина от старите фенове на „Чародейките“, „Розуел“ и „4400“ се надяваха на качество, когато CW обявиха римейкове на обичаните продукции от миналото. За съжаление, новите варианти залитнаха повече към социални въпроси и тийн драми, а фантастичните, философските и приключенските аспекти на оригиналите останаха на заден план. В крайна сметка, и трите продукции не се превърнаха в най-хитовите за телевизията, като може би „4400“ е най-голямото разочарование от тях. Затова и спиранията им сега са относително логични, дори в известен смисъл закъснели. Charmed все още излъчва четвъртия си сезон, на Roswell, New Mexico четвъртият сезон тепърва предстои, а 4400 вече излъчи първия си сезон и оценката му в IMDB е обидна – 4,1.

Предвид масовото спиране на сериали, немалко от които се разпространяват по света от успешни стрийминг платформи, и продължаващото търсене на купувач за телевизията, не можем да сме 100% сигурни, че спиранията са окончателни. Възможно е сайтовете, които сриймват някои от сериалите, да решат да ги спасят – както например Netflix неведнъж са правили. Също така, който и да купи телевизията, ще има нужда от съдържание за нея, така че не е изключено да се опита да възобнови продукцията по някой от спрените проекти, чиято история е останала недовършена – това ще му спечели и обичта на феновете и редовните зрители на CW сега. Така че ако сте недоволни от тези скръбни вести, не унивайте прекалено – може би не всяка надежда е изгубена.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата