avenue 5

3 спрени сериала – Kindred, Pennyworth, Avenue 5

„Роднини“, „Пениуърт“ и „Авеню 5“ няма да имат нови сезони.

Днес ви носим три скръбни вести. Сериалите Kindred, Pennyworth и Avenue 5 няма да имат нови сезони.

„Роднини“ започна миналата година като адаптация на емблематичен роман от Октавия Бътлър, която е известна у нас с поредицата „Ксеногенезис“. Разказва за младата чернокожа писателка Дейна Джеймс. Тя живее щастливо със съпруга си в Лос Анджелис до момента, в който не започва да се пренася между настоящето и 19-ти век в Мериленд – в най-опасния период да бъдеш с неподходящ цвят на кожата. За съжаление, докато разберем, че е излязъл, и се наканим да го гледаме, сериалът е спрян. И то с брутален клифхенгър в последния епизод. Kindred е успял да адаптира само първата третина от книгата, като е внесъл и много промени спрямо оригинала. Именно последното се сочи като основна причина сериалът да не е успял да намери и задържи своята публика.

Изображение с име: pennyworth„Пениуърт“ вече три сезона ни занимава с младините на иконома на Батман. Причудливата идея все пак успя да се задържи цели три сезона на екран, последният от които по HBO Max. За да се увеличи гледаемостта, му промениха името на Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler, но и това не помогна да се превърне в по-голям хит. Естествено, по-големият фактор за спирането е злата участ да си сериал на HBO през 2022 година – почти не останаха спрени такива, „Пениуърт“ е просто един от последните съсечени от малката секира, както и поредният DC-проект, който не се вписва в новата визия на Джеймс Гън. В сериала Алфред Пениуърт е таен агент, който работи отблизо с Томас и Марта Уейн, родителите на Батман.

„Авеню 5“ също е на, познахте, HBO. Новината за „Пениуърт“ всъщност излезе миналата седмица, тази е прясна – явно от телевизията държат всяка седмица да спират по нещо, за да не дадат на абонатите си възможност да забравят, че ги мразят. Тук обаче, ако трябва да сме честни, изненадата не е голяма. Avenue 5 никога не е бил особено голям хит, а и имаше големи трудности зад кадър. Заради пандемията снимките на втори сезон се забавиха с 2 години, а след тях договорите на актьорския състав изтекоха, като Хю Лори побърза да си намери следваща роля. Ако сте гледали сериала, надяваме се края на втори сезон да ви е харесал, защото той е финал и на целия сериал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата