Ray-Stevenson-Ahsoka-Tano-Baylon-Skoll-Star-Wars-Disney-Plus

Починал е Рей Стивънсън

58-годишният актьор от „Асока“, „Тор“ и „Рим“ е починал изненадващо.

Изображение с име: stevenson rome
Стивънсън като Тайтъс Пуло в страхотния сериал „Рим“

Рей Стивънсън отдавна играе поддържащи и главни роли в нестандартни сериали. В последно време беше започнал да се появява все по-често на екран и във все по-елитни продукции. За съжаление, възходът му е спрян от преждевременната му кончина.

Не е ясно от какво е починал, но е станало дни преди 59-тия му рожден ден в Италия, където е снимал филм, но е прекъснал работа и е влязъл в болница.

Стивънсън е започнал кариерата си още през 1993 година, но световна слава придобива с главната си роля в сериала „Рим“ на НВО през 2005 година. Тя му помага да се сдобие с ролята на Франк Касъл или Наказателя в „Наказателят: Военна зона“, който не успява да спечели публиката на своя страна и остава извън Марвел-вселената, но все пак се помни. В MCU той влиза като Волстаг в „Тор“ първа, втора и трета част. Като спомен за силната му роля в „Рим“ се явява и гостуването му във „Викинги“, където изкарва 11 епизода.

На феновете на „Междузвездни войни“ той е известен с гласа си – озвучава Гар Саксън в Star Wars: Rebels и Star Wars: The Clone Wars. Предстои му да се появи и в сериала „Асока“, макар и с различна роля, като засега не е известно дали персонажът му ще получи добър завършек или е бил гласен за още появи. Снимките обаче са завършени.

Благодарим му за екранните превъплъщения и му желаем да почива в мир.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата